Senatorul PSD de Iasi, Sorin Lazar Constantin, a sustinut o declaratie politica intitulata: Comasarea alegerilor - inca o gaselnita a Puterii!
Dupa ce au provocat atat de multe efecte dezastruoase, cele mai multe dintre ele iremediabile pentru Romania , si cand exista atat de multe probleme de rezolvat, singura preocupare a nocivei Puteri o reprezinta alegerile de la anul. Mai precis, orice modalitate de a le castiga.
Disperarea este uriasa, iar Puterea tine cu dintii de inca un mandat fara de care ar fi pierduta. Asa ca au mai "inventat" ceva. Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.
Pentru acest lucru, "mai-marii" zilei au si inceput sirul declaratiilor in favoarea acestei gaselnite de fraudare a alegerilor in vederea castigarii lor.
In acest sens, acestia vin cu argumente, cele mai multe dintre ele populiste, numai bune pentru intalnirile preelectorale, la o mica hora sau vizita de lucru in teritoriu si mai ales la cate o taiere de panglica.
In vremuri de criza, cand romanii se gandesc cu infrigurare cu ce isi vor mai putea plati incalzirea locuintelor pe timp de iarna, bineinteles ca argumentul suprem cu care premierul Boc s-a si grabit sa apara este reducerea costurilor. Cel mai corect, mi s-ar parea, domnilor, sa vorbiti de economiile bugetului propriu ce nu va mai fi atat de afectat de doua runde de mite si de pomeni electorale.
Explicatii palide, ultrafolosite si, bineinteles, fara nicio acoperire. Comasarea alegerilor aduce economii la buget. La fel ca si taierea pensiilor si a salariilor, nu-i asa, domnilor?
Si Puterea nu se opreste aici cu incercarile de a dovedi ca o comasare a alegerilor este cea mai buna solutie pentru tara si popor. Atat timp cat prin tara si popor intelegi PDL-ul si acolitii.
Asadar, domnilor aflati la putere si dornici de a mai fi inca 4 ani de aici incolo, trebuie sa recunoasteti ca:

- Aveti tot interesul din lume ca oamenii scosi in fata pentru Parlament sa beneficieze de sprijinul primarilor, ascunzandu-le lipsa de notorietate sau de valoare prin prisma activitatii unor primari cu rezultate deosebite in campul muncii roditor in ajutoare si fonduri venite de la "centru".
- Amestecand alegerile locale cu cele parlamentare intr-un adevarat cocktail electoral pentru a mai obtine ceva scor, nu faceti decat sa creati haos. De altfel, formula pe care ati uzitat-o si pe care ati mizat mereu. Nu mai vorbiti de tabere, vorbiti mai bine de o totala dezorganizare, intr-o lupta in care primari cu parlamentari si consilieri locali vor incerca sa-si traga fiecare spuza pe turta "partidului unic si a conducatorilor sai". Ca sa nu mai vorbim de eventualele fonduri europene de care vor mai beneficia si aspirantii la Parlament via primarii.
- Manipulati fara menajamente populatia, folosind cuvinte mari ca reprezentativitate. Vorbiti mai bine de un electorat confuz care nu va mai avea nici interesul si nici timpul necesar de a analiza si discerne intre cele doua functii. Dar, doar pe asta mizati. O mirobolanta oferta doi intr-unul din care sa iesiti castigatori.
Este de datoria noastra ca romanii sa scape cat mai repede de astfel de practici din ce in ce mai rele, mai lipsite de scrupule si care vor duce, in final, la anularea noastra ca tara si popor. Alegeri rapide se impun cu hotarare. Alegeri curate, clare, in folosul romanilor.
Astfel, salvarea se va indeparta pe masura ce gaselnitele si inventiile vor aparea cu atat mai mult cu cat disperarea celor care nu vor sa piarda puterea va creste.