Senatorul Sergiu Nicolaescu, proaspat demisionar din PSD, a declarat pentru NewsIn ca gestul de a parasi formatiunea social-democrata poate fi explicat printr-o "nepotrivire de caracter cu unii lideri ai PSD", refuzand sa dea amanunte despre motivul demisiei sale.
"E ca un divort, deci amiabil sa zicem asa, nepotrivire de caracter. Am plecat din PSD din cauza nepotrivirii de caracter intre unii conducatori actuali ai partidului si mine (...) Nu vorbesc de o nepotrivire de caracter cu cei care au condus acum 20 de ani, eu am fost de la infiintarea PSD, de la infiintarea FSN-ului", a spus Nicolaescu.
El a fost intrebat daca a purtat totusi vreo discutie despre intentia sa de a demisiona cu liderii PSD. "Nu am avut nicio discutie cu nimeni, nu sunt genul de om", a replicat senatorul. Nicolaescu a mai confirmat ca nu si-a explicat gestul nici in sedinta de grup a senatorilor PSD, unde a facut anuntul demisiei din partid. "Nici in grup nu am motivat. Nu explic", a insistat senatorul.
Nicolaescu este parlamentar ales in colegiul uninominal 1 din circumscriptia Bucuresti si din 19 decembrie 2008 detine presedintia Comisiei de cultura din Senat.