PSD nu va fi complice niciodata la o guvernare "in care oamenii mor de foame", a declarat vineri, vicepresedintele social-democrat Ioan Chelaru (foto), comentand declaratiile sefului statului, Traian Basescu, privind ajungerea la guvernare a actualei opozitii.
"Ca de obicei in ultima perioada, domnul presedinte vinde gogosi. Daca dumnealui isi inchipuie ca in aceasta tara cineva il mai crede se insala. In niciun caz PSD nu va cadea vreodata intr-o asemenea cursa. (...) Niciodata PSD nu va fi complice la o guvernare in care oamenii mor de foame", a spus senatorul PSD.
Potrivit acestuia, presedintele Basescu se considera singurul din Romania care face reforma si, eventual, "partidul pe care il pastoreste". "Cu o asemenea reforma, Romania a ajuns ultimul stat in Europa, iar romanii au ajuns sa moara de foame. (...) Domnul presedinte se iubeste atat de mult pe dumnealui si pe portocalii ca nu-l mai intereseaza restul. Uita, si am vazut ultimele sale declaratii, ca aceasta tara este locuita de romanii, romanii despre care tot vorbeste dumnealui. Asa ca sa-si vada dumnealui de Presedintie si de obligatiile lui de presedinte si sa lase partidele politice si locuitorii acestei tari sa-si hotarasca soarta", a conchis vicepresedintele PSD.
Presedintele Traian Basescu a sustinut, vineri, ca va incredinta Guvernul actualei opozitii, daca motiunea de cenzura initiata de PSD va trece de Parlament, iar partidele din opozitie vor veni cu "un program mai credibil" decat al actualului Executiv. "Daca opozitia vine cu un program mai credibil decat ce face actualul Guvern, nu voi avea nicio ezitare, in cazul in care o motiune de cenzura trece, sa le incredintez guvernarea. (...) Esential pentru mine este sa existe stabilitate politica. De aceea, reiterez un apel pe care l-am facut la opozitie: ‘Atentie ce va doriti cu motiunea de cenzura, ca s-ar putea sa va reuseasca si sa va chem la guvernare, daca aveti un program corespunzator!‘. Deci fiecare trebuie sa fie atent ce isi doreste", a declarat Basescu.