Siteul Grupului PDL din Senat informeaza ca senatorul PDL Diaspora, Viorel Badea si Secretarul General al Partidului Popular European (PPE), Antonio Lopey Isturiz au avut convorbiri fructuoase la Bruxelles.
Senatorul PDL Diaspora, Viorel Badea, a avut o intalnire la Bruxelles, in data de 28 septembrie, cu Secretarul General al Partidului Popular European (PPE), Antonio Lopez Isturiz.
Intalnirea a avut loc cu ocazia vizitei la Parlamentul European a primului grup de romani rezidenti in Spania, coordonat de Marius Ioan, candidat pe listele europarlamentare ale Partidului Popular Spaniol la alegerile din 2009.
Ca initiator si responsabil din partea Partidului Democrat Liberal cu implementarea protocolului de colaborare cu Partidul Popular din Spania semnat in noiembrie 2009, la Madrid, senatorul Badea a abordat teme de actualitate legate de situatia politica si economica din Romania.
Totodata, o parte importanta a discutiilor s-a concentrat pe concretizarea sprijinului pe care PDL il poate oferi Partidului Popular din Spania la alegerile locale din 2011, dupa ce partenerii politici din Spania s-au implicat activ in campania electorala a PDL din toamna lui 2009.
"Este in interesul ambelor parti ca acesta colaborare sa se consolideze si sa contribuie la integrarea deplina importantei comunitati de romani rezidenti in Spania", a afirmat senatorul Viorel Badea.
De asemenea, in cadrul sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, senatorul Viorel Badea, membru al delegatiei permanente a Parlamentului Romaniei la APCE, a avut o interventie pe marginea Raportului Comitetului Ad Hoc pentru Observarea Referendumului constituţional din Republica Moldova.
In interventia sa, senatorul roman a dat o replică punctuala ex-presedintelui moldovean Vladimir Voronin care, in cuvantul sau, afirmase ca autoritatile de la Chisinau au avut un comportament politic iresponsabil si totalitar in organizarea referendumului constitutional din 5 septembrie.
"Organizarea si gestionarea procesului de votare a demonstrat o evidenta imbunatatire fata de alegerile precedente. Astfel, alegerile ocazionate de referendum devin un parametru important de evaluare in ceea ce priveşte evolutia democratică a Republicii Moldova. Evolutia pozitiva in domeniul electoral reflecta tendinta generala pozitiva a transformarii democratice a tarii."