Senatorul PD-L Iulian Urban a declarat, vineri, la RFI Romania, ca in Guvern au fost "plantati fel si fel de oameni, care n-au nici o legatura cu posturile respective, unde au fost pusi oameni pe baza de cumetrii, surori de amante, oameni incompetenti, care n-au ce sa caute acolo".
"Trebuie ca acest Guvern, intr-un termen cat mai scurt, pentru ca motiuni de cenzura vor mai fi, sa puna mana si sa identifice absolut toate zonele de la nivelul ministerelor, institutiilor deconcentrate, unde au fost plantati fel si fel de oameni, care n-au nici o legatura cu posturile respective, unde au fost pusi oameni pe baza de cumetrii, surori de amante, oameni incompetenti, care n-au ce sa caute acolo.
De asemenea, toti cei in jurul carora planeaza suspiciuni legate de contracte cu statul, de folosirea unei demnitati publice alese sau numite pentru crearea unor avantaje personale trebuie imediat rasi, inlaturati, nu trebuie sa stam trei zile, s-o rugam pe consiliera, sa vedem daca vrea sa-si dea demisia. O demiti si cu asta basta! Asta inseamna sa guvernezi, asta inseamna sa conduci, asta inseamna sa ai responsabilitatea deciziei, pentru ca placa asta cu 'Stiti, n-avem oameni' nu tine sub nici o forma", a declarat Iulian Urban.
El a adaugat ca va vota impotriva motiunii de cenzura, sustine Guvernul, insa nu intelege sa sustina anumiti ministri, care trebuie inlocuiti.
"Eu unul voi vota impotriva motiunii si inteleg sa sustin Guvernul, insa nu inteleg sa sustin anumiti ministri, drept pentru care daca acesti ministri nu vor avea taria sa ia masurile care trebuie luate si corelate cu ceea ce se cere in momentul de fata populatiei ca si curba de sacrificiu, acei ministri trebuie inlocuiti de catre premier, pentru ca asta este raspunderea lui ca sef al Guvernului", a mai spus senatorul PD-L.
El a apreciat ca, probabil, ca vor exista parlamentari ai PD-L care vor vota motiunea de cenzura. "Din punctul meu de vedere, insa, sincer va spun ca pentru mine, acest lucru este irelevant, pentru ca sunt fix aceiasi parlamentari care au distrus Legea ANI. Acesti oameni nu sunt decat niste eterni cai troieni, infiltrati in randul unui partid, care daca isi doreste cu adevarat sa devina un partid viu si sa se schimbe si sa se adapteze vremurilor moderne, lasand in urma acest trecut venal al politicii romanesti, eu cred ca este un lucru benefic ca ei sa voteze impotriva Guvernului si cu aceasta ocazie sa se separe apele si sa plece", a afirmat Urban.
Totodata, el a tinut sa-i atace si pe parlamentarii opozitiei.
"Dimineata, la prima ora, prin declaratii politice critica Guvernul si la pranz ii vezi cersind contracte publice pe la diverse ministere ale PD-L din actualul Guvern. In momentul de fata, caderea Guvernului nu va fi decat fix o moarte a regelui, care va aduce o bucurie nestavilita nebunului. Eu cred ca pentru PD-L, motiunea de cenzura va fi un prilej extraordinar de separare a apelor, pe care eu unul, de exemplu, il astept de foarte mult timp", a conchis senatorul democrat-liberal.