AGERPRES: Senatorul Mircea Geoana va efectua o vizita de lucru in Statele Unite ale Americii

Senatorul PSD Mircea Geoana va efectua o vizita de lucru la Washington, in perioada 4-11 februarie, prilej cu care va avea o serie de intrevederi cu membri ai Administratiei Obama si ai Congresului SUA.
Potrivit unui comunicat de presa remis joi, senatorul social-democrat a fost invitat sa participe la cea de-a 60-a editie a National Prayer Breakfast, organizata anual la Washington in prima joi din luna februarie. "Este pentru a unsprezecea oara cand Mircea Geoana ia parte la acest eveniment in ultimii 15 ani. Evenimentul este organizat de membri ai Congresului Statelor Unite si se bucura de participarea a numerosi politicieni si reprezentanti ai corpului diplomatic din peste 100 de tari. Mai mult, cu aceasta ocazie, Barack Obama, presedintele SUA, va sustine primul mare discurs dupa cel de investitura si inainte de cel privind State of the Union (Starea Natiunii), programat pentru 12 septembrie", se arata in comunicatul de presa.
Sursa citata mai arata ca la Washington senatorul Mircea Geoana va avea o serie de discutii cu Mathew Murray, Deputy Assistant Secretary pentru Europa si Eurasia in cadrul U.S. Department of Commerce al Administratiei Obama, cu Brent Hartley, Deputy Assistant Secretary pentru Europa si Eurasia in cadrul Departamentului de Stat, cu Daniel Fried Special Envoy al Departamentului de Stat, cu James J. Townsend, Deputy Assistant Secretary pentru relatia cu Europa si NATO din cadrul Pentagonului, dar si cu o serie de reprezentanti ai celor mai importante "think-thank-uri americane".
"Pe agenda discutiilor se afla probleme legate de dimensiunea politica si economica a Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA, incheiat in 1997, in perioada in care Mircea Geoana era ambasadorul Romaniei la Washington", mai precizeaza sursa amintita.