Senatorul Mircea Geoana a anuntat luni, la Dabuleni, intentia de a lansa o noua constructie politica care sa se constituie in "adevarata opozitie" la actuala putere si care sa atraga "oamenii curati" din randul politicienilor, dar si profesionisti.
Geoana nu a dat mai multe detalii legate de noua constructie politica, insa a tinut sa faca o serie de afirmatii legate de necesitatea unei noi orientari politice si a subliniat faptul ca cea mai grava problema a societatii este "degradarea morala".
"Avem de infruntat trei procese care ne-au insotit tot timpul, dar pe care criza actuala externa si interna le-a amplificat si le spune astazi extrem de dur, extrem de brutal in fata noastra ca natiune, in fata noastra ca romani. In primul rand destructurarea economica si pierderea locurilor de munca, am ajuns sa pierdem 4 milioane de locuri de munca in 20 de ani, am ajuns sa avem patru milioane si ceva de salariati in Romania fata de sase milioane si ceva de pensionari. Destructurarea economiei, destructurarea industriei, distrugerea agriculturii, intarzierea crearii de infrastructuri reprezinta un proces mai grav decat recesiunea economica care continua sa ne bantuie, si care probabil va continua sa ne bantuie", a sustinut fostul presedinte al Senatului, potrivit NewsIn.