Senatorul PD Marius Marinescu, vicepresedintele Comisiei de abuzuri, cere suspendarea Rodicai Stanoiu din functia de presedinte al comisiei, ca urmare a faptului ca aceasta a fost pusa sub urmarire penala in dosarul stenogramelor.
Senatorul PD afirma, intr-un comunicat remis ieri Agentiei Mediafax, ca Rodica Stanoiu a fost pusa sub urmarire penala in dosarul „Stenogramele PSD“, iar procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General o cerceteaza sub aspectul infractiunii prevazute la articolul 13 din Legea nr. 78/2000, privind prevenirea, descurajarea si sanctionarea faptelor de coruptie.
Senatorul Marius Marinescu considera inadmisibil ca lucrarile Comisiei de Combatere a Coruptiei „sa fie conduse de un senator urmarit penal tocmai pentru fapte de coruptie“ si apreciaza drept „o masura de minima decenta“ suspendarea Rodicai Stanoiu din functia de presedinte al Comisiei pe perioada urmaririi penale. Contactat telefonic, senatorul Marinescu ne-a declarat ca face acest demers „dupa ce a asteptat ca Rodica Stanoiu sa-si dea demisia de onoare“. (D.P.)