Senatorul Liviu Campanu, fost lider UNPR, a declarat, vineri, ca, atat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, cat si premierul Emil Boc i-au transmis, prin intermediari, ca pot oferi posturi publice pentru a vota impotriva motiunii de cenzura.
"Nu pot sa va spun cine a fost intermediarul, este cineva care vine din afara politicului, n-are nicio legatura cu viata politica... din partea domnului ministru Funeriu", a povestit Campanu, intr-o interventie la Antena 3, in cursul careia a explicat in ce conditii i s-ar fi oferit, marti, postul de sef al Inspectoratului scolar general in judetul Botosani.
Anterior, la Botosani, Campanu precizase ca ministrul Educatiei Daniel Funeriu i-a "pus in brate", marti seara, postul de inspector general ocupat de Ada Macovei, numai sa votez impotriva motiunii.
"Mult mai importanta mi se pare oferta facuta miercuri, chiar in timpul dezbaterilor pe motiunea de cenzura, cand premierul Romaniei, domnul Emil Boc, a fost de acord sa ofere functia de prefect de Botosani in schimbul faptului de a nu vota motiunea. Direct premierul, intr-o discutie telefonica desfasurata langa mine, o persoana care statea langa mine a vorbit la telefon cu premierul, eu vedeam reactia premierului la televizor, deci nu am niciun motiv sa am vreun dubiu ca aceasta discutie nu a avut loc", a continuat Campanu. El a precizat ulterior ca cele doua posturi, de inspector scolar si de prefect, nu erau neaparat pentru el, ci pentru oamenii sai.
In plus, parlamentarul a dat si alte exemple de cumparare de voturi, sustinand ca "trei parlamentari PDL au pus conditia de a nu vota motiunea de cenzura ca sa-si puna oamenii lor la Vama".
Senatorul UNPR Liviu Campanu a declarat, marti, pentru NewsIn, ca a decis sa plece din UNPR, urmand sa ramana independent, sustinand ca voteaza motiunea de cenzura pentru ca este impotriva Guvernului, si nu pentru PSD si PNL.