Senatorul de Prahova Iulian Badescu, care a demisionat din PD-L si a trecut la PSD, explica pe blog motivele pentru care a facut acest gest de responsabilitate morala si politica. Puteti citi in continuare motivatia senatorului.
'Nu sustin masurile de austeritate pentru care executivul si-a asumat raspunderea. Nu le sustin pentru ca nu pot accepta ideea ca destinul a milioane de oameni se stabileste batand din palme, incropind pompieristic un program anticriza care loveste grav categoriile sociale cele mai vulnerabile: pensionarii si persoanele active cu venituri mici.
Nu cred intr-un program de "salvare nationala" care-i condamna pe medici si pe dascali sa traiasca cu aer, care-i condamna pe cei saraci sa fie si mai saraci. Nu cred ca putem construi politici publice coerente si eficiente doar taind, de-a valma, 25% din cheltuielile de personal din sectorul bugetar.
Pot fi operate reduceri de personal, dar trebuie sa-i lasam pe cei care raman in sistem sa traiasca. De altfel, nu numai aceste cheltuieli genereaza "gaurile negre" din buget. Cauzele saraciei bugetare sunt altele: practicile evazioniste generalizate, pensiile si salariile speciale, "umflate" prin acte normative la fel de speciale si elaborate in beneficiul unor minoritati profesionale privilegiate, investitiile haotice si costisitoare, incapacitatea cronica a statului de a absorbi fondurile europene s.a.m.d.
Consider ca, inainte de a elabora un plan anticriza, ar trebui sa fie identificate corect adevaratele cauze ale crizei. Iata de ce, o spun inca o data, sunt hotarat sa nu sustin masurile de austeritate propuse de guvern.'