Vicepresedintele Senatului, avocatul Ioan Chelaru, a declarat in exclusivitate pentru avocatura.com ca el si colegii din generatia sa, alaturi de cei din generatiile care vin, fac eforturi deosebite pentru a reaseza profesia de avocat acolo unde ii este locul. Chelaru crede ca este nevoie de o mai mare implicare a avocatilor atat in "raspandirea in populatie a unei culturi juridice, care sa recunoasca actul de justitie", dar si in politica, unde acestia pot reprezenta lideri si adevarate modele pentru natiune.
"Ca unul care crede in profesie, pot sa va spun ca majoritatea colegilor din generatia mea, dar si din generatiile care vin, facem eforturi speciale pentru a reaseza profesia - o profesie de elita - in randul profesiilor deosebite, si practicate de oameni foarte bine pregatiti", a afirmat domnul avocat Ioan Chelaru, vicepresedinte al Senatului Romaniei, la microfonul avocatura.com.
"Am solicitat ca avocatii sa contribuie evident la raspandirea in populatie a unei anumite culturi juridice, care sa recunoasca actul de justitie, si care sa-i dea importanta cuvenita. Cred de asemenea ca,din randul avocatilor, ar trebui sa provina foarte multi din viitorii lideri ai acestei natiuni. Sunt convins ca din randul avocatilor, si parlamentari, si ministri, poate chiar si viitori presedinti, ar putea sa reprezinte cu adevarat modele."
Chelaru mai crede ca, din acest punct de vedere, "ne-am intors, cel putin la anumite Barouri, in traditia perioadei interbelice."
Vicepresedintele Senatului a adresat si un "apel la arme" noii generatii de avocati. "Ii cer noii generatii, generatiei Dvs., care este mult mai dinamica, si careia, cum se spune, ii place sa 'arda' etapele, sa inteleaga ca sunt lucruri care se asaza in timp, ca inseamna o pregatire speciala, si pregatirea profesionala trebuie sa fie dominanta. Pregatirea de viata si cultura generala trebuie sa dea acea amplitudine, acea amploare, personalitatii unui avocat care, acolo unde profeseaza, acolo unde traieste, sa reprezinte cu adevarat un model", a conchis Chelaru.