Inpolitics informeaza: Sarbu arunca sulita: "De ce nu il schimba Puterea pe Geoana de la Senat?"
Senatorul PSD Ilie Sarbu a aruncat, miercuri seara, o sulita otravita in directia lui Mircea Geoana, intrebandu-se retoric, intr-o emisiune la Realitatea TV, de ce nu mai vrea puterea sa il schimbe pe Geoana de la sefia Senatului si sugerand ca ar exista un interes ocult pentru mentinerea acestuia in functie.
Sarbu a confirmat, la "Zona de impact", ca in PSD exista un grup de complotisti care iau in calcul formarea unui alt partid, desi, a avertizat el, "Eu n-am vazut in ultimii 15 ani, chiar 20 de ani, sa se faca un partid care sa aiba si succes, plecand din PSD".
In aceeasi emisiune, Sarbu a declarat despre presedintele Senatului ca "Puterea la ora actuala il poate schimba. Nu v-ati intrebat de ce nu-l schimba?", sugerand ca ar exista anumite interese din partea puterii de a-l mentine pe Geoana pe post. El a mai dezvaluit ca a avut negocieri, la inceputul anului, timp de o luna, in calitate de lider al senatorilor PSD, cu lideri de la putere, pentru diverse functii in Senat si ca in tot acest interval, in mod suspect, nu s-a mai pus problema schimbarii lui Geoana de catre majoritate. "Nu s-a pus niciodata in discutie problema d-lui Mircea Geoana. S-au pus comisiile, tot felul de alte posturi de vicepresedinti, secretari etc. Am intuit ca ceva se intampla, dar am spus, domnule, e omul nostru, mergem in continuare" a spus Sarbu.
El a continuat, criticindu-l direct pe Geoana: "Dar acum sa vii, pe langa partid, eu vorbesc aici de partid, nu de conducerea partidului... Ce sa faci tu? Sa vii cu alt partid? Ce sa oferi Romaniei? Tu ai oferit Romaniei ce-ai putut si Romania a vazut".
El l-a ironizat pe deputatul PDL Costica Canacheu, prezent in emisiune, care sustinea ca puterea nu il poate schimba pe Geoana:
"Acum va contraziceti. Ati spus ca numai PSD poate. Si eu am spus ca nu ati mai respectat nicio regula, ati calcat totul in picioare, ati impus ce-ati dorit, majoritatea, si in Biroul Permanent, si in comisii etc., si acum veniti sa ne explicati ca PSD trebuie sa faca retragerea".
"In momentul in care PSD va considera lucrul acesta (retragerea lui Geoana n.n.), fiti sigur ca o va face" a conchis Sarbu.