Machiavelli.ro informeaza: Senatorul Ilie Sarbu prevesteste "furtuna" din PDL
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat miercuri la Radio France International ca, dupa Conventia Nationala a Partidului Democrat Liberal, o parte a membrilor acestui partid "se vor reorienta".
"PDL a ajuns unde a ajuns, are probleme interne mari. Va veni luna mai... Desi e luna de primavara si se anunta timp frumos, deci scapam de iarna si de inghet, in PDL furtuna deja se intrevede. Foarte multi probabil se vor reorienta", spune Sarbu. Intrebat daca e posibil ca Uniunea Social Liberala sa ajunga la Putere inainte de alegerile parlamentare din 2012, liderul senatorilor PSD a spus ca "nu putem exclude nici o surpriza in politica romaneasca".
Sarbu mizeaza pe faptul ca Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania se va indrepta spre Opozitie, daca PDL se va rupe dupa Congresul din luna mai. "Daca se intampla ca in PDL sa se produca o ruptura, se schimba complet situatia, UDMR va avea alta pozitie. Dar astea sunt scenarii si poate chiar asteptari ale oamenilor, in principal, nu numai ale partidelor", a explicat Ilie Sarbu la RFI.