Inpolitics: Ilie Sarbu confirma dezvaluirea Inpolitics: Referendumul ar putea fi doua zile
Referendumul pentru demiterea presedintelui este posibil sa fie organizat pe perioada a doua zile, a declarat, azi, la RFI, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu.
El a avansat ideea ca USL se gandeste la o noua strategie prin care sa se asigure ca presedintele suspendat, Traian Basescu, va fi demis la referendumul din 29 iulie, conform Agerpres.
Astfel, consultarea populara ar putea avea loc pe parcursul a doua zile, astfel incat sa fie atins pragul de 50% plus unu prezenta la urne, in asa fel incat referendumul sa fie validat. "E posibil, e rational, pana la urma, decizia ne apartine. Vom vedea, nu ne-am intalnit inca niciun for de conducere al USL-ului si nu vad ce ar fi aici neclar sau neconstitutional. E dreptul Parlamentului sa decida. El a decis data de 29, poate sa decida inca o zi, ca oamenii sa nu fie presati de timp, de imprejurari, e si caldura aceasta pe care o resimtim cu totii. Eu cred ca e rational si sanse pot fi, daca decizia va fi luata in sensul asta, lucrurile se pot aranja", a precizat liderul senatorilor PSD.
Potrivit acestuia, organizarea referendumului o face Guvernul. "Organizarea referendumului o face Guvernul, dar pentru ca la sedinta comuna (a Parlamentului-n.r.) s-a decis data, probabil ca aici va trebui in sedinta pe care o avem sa se faca mentiunea cu doua zile", a spus Sarbu.
Ilie Sarbu a aratat ca azi ar putea fi decisa data la care se va reuni Parlamentul in sesiune extraordinara, asa cum a solicitat premierul Victor Ponta in cursul acestei saptamani.
La randul sau, deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz a declarat azi ca nu s-a discutat in forurile de conducere parlamentare posibilitatea organizarii referendumului pentru suspendarea presedintelui pe parcursul a mai mult de o zi. El a adaugat ca opinia generala este pentru o singura zi.