Senatorul Ilie Sarbu a transmis un comunicat de presa intitulat: "Faliment total al PDL Timis"

Retinerea de catre DNA Timis a directorului ITM Timis, Cornelia Corescu, si a secretarului executiv al PDL Timis, Vasile Medesan, sub acuzatiile de trafic de influenta ne demonstreaza falimentul total al acestui partid, la toate nivelurile.
Daca banii pentru finantarea PDL se colecteaza prin metode abuzive, ilegale, prin trafic de influenta si instigare la comiterea unor infractiuni atunci putem, cu totii, sa constatam ipocrizia discursului guvernamental, oficial, al Partidului Democrat Liberal. Unde sunt principiile de care vorbesc toata ziua reprezentatii PDL, care mimeaza lupta cu recesiunea, in timp ce sunt preocupati sa umple vistieria de partid, folosindu-se de institutiile statului?
Cazul de la Timis ne indica modul de functionare al PDL, structura in care membri importanti se santajeaza intre ei, se rafuiesc prin intermediul presei, se toarna la DNA, iar apoi pretind ca au solutii pentru o buna administrare a judetului. De fapt, dupa cum am vazut, liderii PDL Timis muncesc exclusiv in folosul partidului lor si al grupurilor personale de interese.
Nu e prima data cand, in calitate de senator de Timis, atrag atentia public asupra unor fapte reprobabile, asupra abuzurilor comise de PDL Timis, un partid care confunda judetul cu propria mosie. Afacerile clientilor de casa ai partidului prospera in timp ce tot mai multi cetateni traiesc din ce in ce mai rau.
Imi exprim speranta ca institutiile statului vor face lumina in acest caz si vor informa corect opinia publica in legatura cu toate increngaturile din institutiile deconcentrate ale judetului. Exista prea multe suspiciuni privind o serie intreaga de abuzuri de acest tip comise si de alti functionari numiti in functie de PDL, la nivelul judetului Timis.