"Nu cred - adica vad sigur, pe buget, pe legea bugetului, pe deciziile politice mari ca viata cetateanului roman nu se va imbunatati in urmatorul an, in mod cert. Atunci de ce sa ramanem la guvernare? Si ni se spune pentru ca am obtinut Legea Invatamantului. Am obtinut eliminarea unor discriminari din Legea Invatamantului, dar pentru aceste drepturi am platit cu varf si indesat intr-un an de zile", afirma senatorul UDMR Gyorgy Frunda.
"Pentru UDMR, eu cred, in situatia actuala, va fi aproape imposibil sa atinga pragul electoral. De aceea, eu cred ca UDMR trebuie sa-si schimbe politica, are nevoie de o reintoarcere la electoratul maghiar din Ardeal - uitati-va cat de rar se intalnesc conducatorii UDMR cu oamenii - nu exista comunicare, exista nemultumiri care trebuie rezolvate, trebuie reconstruite aceste sectii locale ale UDMR si trebuie sa ne pregatim pentru alegerile de anul viitor".
"Nu candidez la Presedintia UDMR. Fac politica de 21 de ani, atunci am inceput politica in 1990, eu cred ca este nevoie de un UDMR reformat, cred ca UDMR trebuie sa-si schimbe politica, in interesul comunitatii maghiare, in primul rand, cred ca are nevoie de un presedinte nou dar nu atat persoana presedintelui este foarte importanta - e important si acest lucru, dar nu primordial. Primordial este programul si statutul UDMR", sustine senatorul Gyorgy Frunda.