Monitorul de Suceava: Gavril Mirza: Nu voi avea liniste pana cand nu voi rezolva problema terenurilor de sub luciu de apa (Autor: Dan COMAN)

Aproape 300 de locuitori ai comunei Bosanci au participat la o intalnire electorala cu senatorul PSD Gavril Mirza, care candideaza din partea USL pentru un post de deputat in Colegiul nr. 3 Cajvana, si cu medicul Tiberius Bradatan, candidat al USL in Colegiul de Senat nr. 2 Suceava.La intalnirea electorala din Bosanci a fost prezent si presedintele PSD Suceava si al Consiliului Judetean, Catalin Nechifor. Acesta le-a vorbit alegatorilor din Bosanci despre necesitatea alegerii candidatilor USL, pentru ca judetul Suceava si comuna Bosanci sa beneficieze de fondurile necesare pentru dezvoltare.
"Este necesar ca viitorul Guvern care va conduce Romania sa fie USL. Din acest motiv va recomand cu caldura sa votati candidatii USL pentru Camera Deputatilor si Senat", a declarat Nechifor.
Vorbind despre Gavril Marza, liderul PSD Suceava a precizat ca acesta este un om cu experienta care stie exact ce are de facut pentru localitatile din Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputatilor.
"Este un om cu o experienta care nu poate fi contestata si cu o activitate parlamentara extrem de bogata. Pe de alta parte, Tiberius Bradatan este un medic prin mainile caruia au trecut mii de bolnavi si care au fost salvati de catre dumnealui. Si pot sa spun ca atat Gavril Mirza, cat si Tiberius Bradatan sunt hotarati sa puna in slujba dumneavoastra intreaga lor energie si competenta profesionala pentru a imbunatati viata cetatenilor din Bosanci si a oamenilor din judetul Suceava", a precizat Catalin Nechifor.
In cuvantul sau, candidatul USL pentru postul de deputat din Colegiul nr. 3 Cajvana, Gavril Mirza, a tinut sa le transmita celor prezenti ca una dintre prioritatile sale ca parlamentar va fi rezolvarea problemelor legate de trenurile aflate sub luciu de apa.
"Este inadmisibil ca la inceputul mileniului 3, intr-o Romanie care se doreste a fi un stat european, sa mai poata fi nationalizate terenurile. Asta a facut Legea nr. 247/2005, prin care terenurile aflate sub luciu de apa, din Bosanci, Horodniceni, Moara si din alte comune, sunt utilizate de cei care detin iazuri, iar proprietarii lor de drept nu primesc nici o rasplata. Si nu voi avea liniste si nici o clipa de odihna pana cand nu voi rezolva problema terenurilor de sub luciu de apa si pana cand nu va indreptata aceasta lege nedreapta, in asa fel incat proprietarii terenurilor sa beneficieze de drepturile lor", a declarat Gavril Mirza.
Mirza a anuntat ca va sustine modificarea Legii sanatatii si cea a pensiilor
Gavril Mirza a tinut sa precizeze ca rolul unui parlamentar este de a face legi drepte care sa aduca in prim-plan drepturile cetatenilor, precizand ca in momentul de fata este nevoie de revizuirea Legii Pensiilor, a Legii Educatiei si a Legii Sanatatii.
Candidatul USL pentru functia de deputat in Colegiul nr. 3 Cajvana a subliniat ca in calitate de parlamentar va fi alaturi de primarul din Bosanci, desi acesta nu este membru PSD, pentru promovarea si realizarea mai multor proiecte de dezvoltare, printre care construirea unei gradinite cu program normal, extinderea alimentarii cu apa si a retelelor de canalizare, extinderea retelei de iluminat si finalizarea drumului "pe la Puiu".
De asemenea, candidatul USL pentru functia de senator in Colegiul nr. 2 Suceava, Tiberius Bradatan, le-a vorbit alegatorilor din Bosanci despre necesitatea elaborarii unei legi a sanatatii care sa vina in ajutorul persoanelor cu venituri mici. Bradatan a mai aratat ca in calitate de senator va sustine si reducerea TVA de la 24% la 9% pentru alimentele de baza, spunand ca "o natiune este sanatoasa daca si alimentatia este una sanatoasa".
"Cei care candideaza astazi de la ARD si-au schimbat doar parul, dar naravul ba. Cei de la ARD i-au ars pe romani la buzunare, au taiat salariile si pensiile si nu s-au gandit la binele si bunastarea populatiei", a mai precizat Tiberius Bradatan. La finalul intalnirii electorale au luat cuvantul liderii PSD si PNL din Bosanci, care i-au indemnat pe locuitorii acestei comune ca pe data de 9 decembrie 2012 sa voteze cu Gavril Mirza si Tiberius Bradatan.