Senatorul PSD de Suceava Gavril Marza trage un semnal de alarma asupra cultelor sa nu intre in parteneriat cu PDL. Senatorul PSD de Suceava, Gavril Mirza a tinut sa atraga atentia cultelor din Romania de pericolul la care se expun daca se asociaza cu PDL, dupa ce a auzit ca formatiunea democrat-liberala vrea acum sa incheie un parteneriat cu Biserica.
"S-a furat totul in Romania si a mai ramas Biserica?", s-a intrebat Mirza, evidentiind ca in aceasta guvernare portocalie din Romania s-a furat totul. "Mai e ceva de furat de la cultele religioase si le trebuie parteneriat", a spus senatorul PSD.
El a subliniat ca va atentiona cat poate cultele din Romania de pericolul care le asteapta in legatura cu intrarea intr-un astfel de parteneriat cu PDL.
"Sa nu intre in parteneriat cu PDL ca nu le va fi bine si vor avea consecinte din cele mai neasteptate", a declarat Mirza. Acesta a aratat ca este ingrijorat ca se pot instraina biserici, manastiri si ca ingrijorarea lui este si mai mare pentru ca multe dintre acestea sunt in Bucovina.Senatorul PSD a tinut sa reaminteasca ca toti cei care au incheiat parteneriate cu aceasta formatiune politica au avut de pierdut.
"PDL a avut diverse parteneriate, incepand cu CDR cand i-a facut fericiti pe taranisti care au ajuns la lada istoriei si a continuat cu PNL, in cadrul Aliantei D.A., iar liberalii s-au lamurit la scurt timp ca erau sa aiba aceeasi soarta cu PNTCD. Si noi, PSD, am fost parteneri. Noroc ca ne-am trezit la timp ca altfel ne duceam cu oistea-n gard", a conchis Mirza.
Vicepresedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur a declarat, luni, ca PDL doreste ca Biserica sa aiba un rol social, de educatie si filantropic "mai activ" in relatia cu statul, precizand ca reprezentantii formatiunii vor sustine un proiect de lege privind Parteneriatul Stat-Biserica.