Senatorul PRM Doru Liviu Bindea a murit ieri, in jurul orei 11.00, la domiciliul sau din Baia-Mare, din cauza unui infarct miocardic. Doctorul Calin Man, purtatorul de cuvant al DSP Maramures, a declarat ca a fost vorba de un deces "subit", senatorul ajungand la spital in stop cardio-respirator. Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas a declarat ca senatorul Bindea trecuse pe la sediul biroului sau parlamentar din Baia-Mare, inainte de a ajunge la domiciliu, de unde urma sa plece, impreuna cu sotia, intr-o calatorie la Brasov. Infarctul miocardic a intervenit cand senatorul se afla inca acasa, incercarile medicilor de a-l resuscita soldandu-se cu un esec, a spus Bolcas. El a mai spus ca, din cate stie, colegul sau de partid nu avea antecedente cardiace.
Doru Liviu Bindea, aflat la al doilea mandat de senator, avea 49 de ani (s-a nascut la 26 iulie 1957 in localitatea Viseu de Sus, judetul Maramures), era casatorit si avea un copil. El a fost vicelider al grupului parlamentar PRM din Senat si secretar al Comisiei juridice din aceasta Camera.
Bindea a absolvit in 1980 Universitatea "Babes Bolyai" din Cluj - Facultatea de Drept. Intre 1993 si1996 a fost prefect al judetului Maramures, iar in 2000 a fost ales senator PDSR. El a fost membru al PSD pana la inceputul lui 2004, inscriindu-se apoi in PRM.