Senatorul Catalin Voicu a declarat, dupa aflarea deciziei de arestare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca nu se teme de nimic si ca "un barbat responsabil este un barbat care poarta intotdeauna de grija familiei".
ICCJ a dispus arestarea lui Catalin Voicu, pentru 30 de zile
Avocatul lui Voicu va depune miercuri recursul la decizia de arestare a senatorului.
"Nu am de ce sa ma tem. Sunt foarte responsabil pentru faptele mele. Toata viata mi-am asumat faptele si nu am de ce sa ma tem pentru ca stiu exact ce am facut. Un barbat responsabil este un barbat care poarta intotdeauna de grija familiei", a declarat senatorul Catalin Voicu in momentul in care a iesit din locuinta sa pentru a se preda autoritatilor.
Voicu a spus ca nu se teme de ceea ce il asteapta in arest: "Nu are ce sa ma astepte pentru ca sunt un om tare, un om puternic, am trecut prin multe, prin decemrie ‘89".
Senatorul nu a dorit sa faca niciun fel de comentarii asupra deciziei de marti a instantei. Voicu era imbracat in trening, cu o sapca pe cap si avea cu el o geanta de voiaj in care a spus ca si-a luat lucruri personale de stricta necesitate "ca in armata", spunand ca pleaca in campanie.
"Strictul necesar, exact cum am facut la scoala militara. O sa imi aduc aminte de acum 24 de ani cand eram tanar. Mi-am luat tot ce inseamna chestiuni de igiena, lenjerie de corp".
"In zilele de astazi nu ma socheaza nimic si nu sunt un om care sa ma las nici socat, nici impresionat, nici speriat", a spus Voicu.
Intrebat daca crede ca are sanse la recurs, senatorul a replicat: "Intr-un climat firesc poti sa ai orice sansa, dar in conditiile in care vedeti ce e in jurul nostru in momentul de fata..."
In jurul orei 20, Voicu a ajuns la Politia Capitalei.