Liderul senatorilor independenti din parlament, botosaneanul Liviu Campanu, a anuntat ieri ca demisioneaza din UNPR, partid in care detine functia de vicepresedinte, pentru a sustine motiunea de cenzura.
Senatorul a declarat pentru agentia de presa "NewsIn" ca "voi vota impotriva guvernului si nu pentru PSD si PNL, care in momentul acesta nu reprezinta o alternativa la guvernare", fara a motiva in vreun fel decizia. Liviu Campanu a adaugat ca nu a luat legatura cu niciun lider al opozitiei si nu a tinut cont de apelul facut de PSD pentru a vota motiunea. Pentru a trece de parlament, motiunea de cenzura are nevoie de 236 de voturi.
Senatorul a mai spus ca va ramane independent.
Adrian Bahrin, presedintele interimar al organizatiei judetene UNPR, nu a putut fi contactat pentru a comenta situatia.
Nu este pentru prima data cand Liviu Campanu isi anunta ruptura de UNPR. La doua zile de la depunerea actelor la Tribunalul Bucuresti pentru inregistrarea formatiunii in registrul partidelor politice, politicianul darabanean a anuntat ca nu va face si nu a facut vreodata parte din partidul generalului Gabriel Oprea, desi stransese 3.000 de semnaturi pentru infiintarea acestuia si poza in purtatorul de cuvant al formatiunii pe la televiziunile de stiri. Dupa numai o saptamana, Liviu Campanu s-a razgandit si a spus ca va face parte din UNPR, devenind totodata si vicepresedinte pe Moldova. "Am stat la discutii o zi intreaga si am fost convins ca noua structura are politicile corecte care trebuiesc aplicate in perioada economica actuala. Nu am discutat despre functii, ci doar despre politicile noului partid", mentiona atunci Liviu Campanu.