Senatorul Alexandru Athanasiu considera mediocre rezultatele obtinute de catre filiala PSD Bihor in alegerile locale din iunie 2008. "Rezultatele obtinute la alegerile locale din acest an sunt medicocre spre slabe in comparatie cu alegerile parlamentare din 2004 si mediocre spre slab cu alegerile locale din 2004. aceste rezultate arata ca PSD nu reuseste deocamdata sa atraga suficiente voturi in Bihor" a declarat parlamentarul social democrat.
Acesta sustine ca printre motivele care au dus la aceste rezultate sunt cele legate de faptul ca nu s-au unit coordonatele si nici nu exista o armonie interna, ceea ce a generat aceste rezultate. "Oamenii inteligenti invata din greseli si nu pierd timpul, ci se pregatesc pentru viitor" a mai adaugat senatorul Athanasiu. Acesta mai sustine ca impreuna cu Cristian Diaconescu se va ocupa de organizarea, cat mai repede a Conferintei Judetene din filiala PSD Bihor, sustinand ca partidul trebuie deschis catre oameni, pentru a realiza o selectie cat mai buna de candidati pentru alegerile uninominale din luna noiembrie.
In competitia pentru alegerile din toamna, Athanasiu sustine ca vor disparea partidele mijlocii si medii, urmand sa ramana doar trei partide mari. "Pentru PSD vad un scor mai bun ca si la alegerile locale, spre 35% inainte de redistribuire, deoarece suntem pe un trend crescator, in timp ce PDL se afla pe un trend descrescator si vor ajunge la 22%" a mai declarat parlamentarul de Bihor.