Agerpres informeaza: Regionalizarea a fost "deocamdata inmormantata", sustine senatorul Alexandru Peres
Senatorul democrat-liberal Alexandru Peres crede ca "problema aceea cu regionalizarea este deocamdata inmormantata sau pusa undeva la dospit", apreciind ca trebuie discutat si gasite "niste solutii viabile".
In opinia sa, trebuie ca si "in perceptia electoratului sa intre ca trebuie o noua forma de organizare". "Cred ca acest lucru o sa fie discutat inca un an-doi", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, parlamentarul PDL de Alba. Alexandru Peres este de parere ca prin reorganizarea administrativ-teritoriala realizata in 1968, Nicolae Ceausescu a vrut sa aplice dictonul "divide et impera". "Cu cat entitatile erau mai mici si mai dese, cu atat puteai sa tii si populatia sub oarecare control", a spus senatorul.
Acesta crede ca un "sistem mai mare" este "mult mai democratic si mai clar". "La asta trebuie sa tindem", a adaugat Peres. Potrivit acestuia, in prezent, "foarte multi bani pleaca din judet si, in general, din judetele Transilvaniei, si se intorc aiurea, se duc prin Moldova, prin alte parti". "Deci, sistemul acesta, daca vreti, de autodeterminare economica si financiara trebuie facut neaparat", a spus Peres, care crede ca trebuie zone mai extinse decat un judet pentru a fi facute si investitii care sunt mai costisitoare. In opinia senatorului PDL, cea mai viabila combinatie, din punctul sau de vedere, de o astfel de zona care sa includa si judetul Alba este cea cu Hunedoara si Sibiu.