AGERPRES informeaza: Social-democratii clujeni si-au desemnat posibilii candidati la presedintia CJ si Primaria Cluj-Napoca.
Organizatia PSD Cluj a decis, vineri, ca senatorul Alexandru Cordos sa fie posibilul candidat al social-democratilor pentru Primaria Cluj-Napoca, iar deputatul Cornel Itu pentru presedintia Consiliului Judetean Cluj.
Potrivit protocolului USL, cele doua persoane propuse de social-democrati vor intra intr-un sondaj intern cu cei desemnati de PNL si PC, iar in final va fi sustinut doar cate un candidat. Din partea PNL au fost desemnati anterior senatorul Marius Nicoara pentru Primaria Cluj-Napoca si deputatul Horea Uioreanu pentru presedintia CJ Cluj. PC urmeaza sa-si nominalizeze posibilii candidati.
Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, declara, intr-un comunicat de presa, ca cei doi social-democrati au fost desemnati in urma unei analize interne. "In urma unei analize interne pe care am derulat-o in aceste ultime saptamani, am decis ca cei doi candidati ai PSD pentru Primaria si Consiliul Judetean sa fie domnul Alexandru Cordos, senator PSD, si domnul Cornel Itu, deputat PSD. Am considerat ca cea mai buna varianta este sa ii nominalizam pe parlamentarii nostri pentru ca beneficiaza atat de sustinerea colegilor de la Cluj, cat si de cea a colegilor din Bucuresti", a afirmat Lapusan.
Senatorul PSD Alexandru Cordos considera ca la Cluj este nevoie de un alt model. "La Cluj-Napoca avem nevoie de un alt fel de model politic si de o noua abordare in relatia administratie - cetatean, o administratie cu fata umana, orientata spre nevoile clujenilor. Din pacate pentru clujeni, mandatul lui Sorin Apostu a fost unul irosit, mediocru si orientat spre interese personale. Avem nevoie de un dialog onest intre cetateni si autoritati si de o viziune adecvata. Argumentele noastre se vad pe strada si in buzunarul fiecarui clujean", a spus Alexandru Cordos, conform comunicatului de presa.
La randul sau, deputatul Cornel Itu considera ca in judet este nevoie de noi proiecte. "In ceea ce priveste judetul Cluj, din pacate actualul presedinte al Consiliului Judetean nu a facut nimic din ceea ce a considerat ca nu il ajuta ca imagine. Mandatul lui Tise nu este nimic altceva decat un filmulet cu fotografii de la finalizarea proiectelor incepute de catre PSD si PNL in mandatele anterioare. Pentru a sprijini judetul Cluj vom veni cu noi proiecte pentru dezvoltarea judetului Cluj", a spus Cornel Itu, in acelasi comunicat.