Blogul senatorului Adrian Tutuianu: Necioplitul Florin Popescu
Am ascultat "cu mare interes" conferinta de presa sustinuta de Florin Popescu saptamana trecuta, dupa protestul consilierilor USL din CJD. Si, desi nu-mi face nici o placere, trebuie sa-i raspund acestui necioplit la prostiile pe care le-a debitat acolo.
Observ ca nu-i iese din cap cuvantul bolsevic. Si nici nu ma mir, avand in vedere antecedentele personale si ale celor mai apropiati colaboratori ai sai. Dar macar, daca ar avea bun simt, ar trebui sa taca si sa nu-l doara capul de ce faceau bunicii si strabunicii nostri. Sunt si au fost oameni prea curati, prea patrioti, prea demni ca sa-i murdareasca un necioplit ca Florin Popescu.
Il preocupa foarte mult pe necioplit starea interna a USL. Stiu ca e trist din cauza USL si are si de ce sa fie. Si vreau sa-i dau asigurari ca USL e o constructie mult prea solida ca sa se destrame la dorinta unora si altora. Si a doua asigurare e ca USL va castiga in 2012 si alegerile locale si pe cele parlamentare. E mult prea mare revolta oamenilor pentru ce le-au facut ticalosi ca Emil Boc si Florin Popescu.
Foarte grav este insa un alt aspect: acela ca Puterea monitorizeaza intalnirile Opozitiei. Nu stiu de unde stie necioplitul Popescu la ce ora a inceput sau s-a terminat sedinta de a sediul PSD. A vazut lumina aprinsa sau cum? Sau asa se explica de ce in randurile PD-L se regasesc atatia securisti?
Il vad pe necioplit ca pozeaza foarte ingrijorat de starea batranilor si se da peste cap cum sa le fie mai bine. La fel cum a facut atunci cand a votat cu doua maini inghetarea pensiilor sau sa contribuie la asigurarile de sanatate batranii cu pensii "de lux" de 750 de lei. Necioplitul mai e si tupeist.
Pozeaza ingrijorat si pentru politisti. Dupa ce a votat cu doua maini sa desfiinteze posturile de politie, duppa ce a votat cu doua maini sa le taie politistilor salariile cu 25%, dupa ce a votat cu doua maini sa fie dati afara mii de angajati MAI - acum e alaturi de ei. Necioplitul e tupeist si cinic.
Ii place lui Florin Popescu sa se laude ca face locuri de joaca, drumuri si canalizari. Dar uita sa mentioneze ca prin locurile de joaca sifoneaza miliarde de lei - bani publici. Uita sa mentioneze ca un km de drum facut printr-o comuna portocalie costa cam cat un kilomettru de autostrada.Uita sa precizeze ca, de trei ani de zile, profita in mod abuziv de situatia de ordonator principal de credite si aloca discretionar banii publici: peste 80% ajung la primarii PD-L (in conditiile in care PSD are in Dambovita 42 de primari, iar PD-L doar 40). Ca sa nu mai vorbim de faptul ca aproape toate lucrarile merg catre firme ale clientelei de partid locale sau nationale (vezi firmele din Prahova care s-au abonat la lucrari in D-ta). Necioplitul e si manipulator.
Am inteles ca e foarte nervos pentru ca nu i-au iesit pasentele. Darvreau sa afle de la mine un lucru: Nu vom ingadui sa imprumute judetul Dambovita cu peste 264 miliarde lei vechi pe o perioada de 20 de ani doar ca sa-si alimenteze buzunarele si clientela de partid. Asta sa-i fie clar!
Cat despre cifrele aruncate pe gura, foarte, foarte multe dintre el sunt simple bazaconii si n-a nici o legatura cu realitatea.
Acestea fiind spuse, ii sugerez domnului Florin Popescu sa inceteze cu tentativele disperate de a-i prosti pe damboviteni. Jaful fara precedent produs in judet de termitele portocalii, in frunte cu Popescu, nu poate fi acoperit prin minciuna. Manipularea ordinara fara precedent exercitata de Popescu nu poate fi acoperita prin tupeu. Saracirea fara precedent a populatiei nu poate fi acoperita prin pomeni electorale.
Domnul Florin Popescu a ajuns prin furt presedinte al Consiliului Judetean si tot asa intelege sa conduca judetul. Regimul politic pe care l-a impus este unul totalitar, bolnav, intemeiat pe abuz. Romania si judetul Dambovita au ajuns la cheremul unei gasti de mafioti, iar liderii PD-L se afla in fruntea acestei gasti.
Prin orice gest si orice vorba, acest individ demonstreaza ca ramane prototipul liderului politic necioplit, incult, agresiv, tupeist si bolnav de putere. Si ofera tot mai multe argumente pentru nevoia ca in 2012 sa eliberam judetul de sub dictatura PD-L.