Inainte de a-si rezolva propriile probleme legate de absentele de la lucrarile Parlamentului, senatorii socotesc ca trebuie sa faca ordine in relatia cu presa. Ei s-au decis sa stabileasca un alt tip de relationare cu presa, pe care considera ca trebuie s-o "conditioneze" in privinta "cuantumului obligatoriu de informatii si stiri". Intentia denota mai degraba intentia de cenzurare a materialelor decat de reglementare a raporturilor cu mijloacele de comunicare in masa.
Liderul grupului PRM din Camera Superioara, Mihai Ungheanu, aratan-du-se preocupat de imbunatatirea imaginii institutiei in care lucreaza, a propus ieri Biroului Permanent al Senatului "revizuirea" actualelor relatii cu presa. In viziunea lui Ungheanu, aceasta inseamna ca "Senatul este dator sa conditioneze prezenta presei la lucrarile sale, precizand cuantumul obligatoriu de informatii si stiri pe care presa acreditata sa le prezinte". In caz de nerespectare a acestor conditii, sanctiunea o reprezinta retragerea acreditarilor.
In plus, "Senatul are datoria sa aduca in fata justitiei acele publicatii care deformeaza grav fie activitatea, fie imaginea Senatului". Ungheanu a adus in discutie si proiectul unei televiziuni proprii a Camerei Superioare, probabil in ideea unui mai bun control asupra reflectarii activitatii acestei institutii.

Probleme de imagine

Initiativa lui Ungheanu vine in urma unei alte solicitari facute cu o zi in urma de conservatorul Cornel Pascu in legatura cu infiintarea comisiei speciale care sa analizeze "cauzele degradarii imaginii" Parlamentului si a parlamentarilor.
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a dorit sa precizeze ca de multe ori presa ignora activitatea intensa a parlamentarilor, care lucreaza "pana noaptea tarziu" la proiecte de legi. El s-a aratat nemultumit ca in mass-media sunt reflectate mai ales evenimentele de scandal.
La randul sau, vicepresedintele Senatului, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, a adus in discutie necesitatea unei legi a presei care sa reglementeze toate aceste aspecte.