Machiavelli.ro: Senatorul Toni Grebla catalogheaza declaratiile lui Sebastian Lazaroiu drept "stiintifico-fantastice"

Declaratiile consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu, referitoare la o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, au iscat reactii in interiorul PSD si PDL.
Intr-o interventie telefonica, la postul de televiziune Realitatea TV, presedintele comisiei juridice din Senat din partea PSD, Toni Grebla, a declarat ca declaratiile lui Lazaroiu sunt de domeniul stiintifico-fantastic. "El (Sebastian Lazaroiu - n. red.) nu mai apare in spatiul public si daca imagineaza un scenariu din asta, ocupa o jumatate de ora la fiecare telviziune. Scenariul pare din domeniul stiintifico-fantastic, incat nici nu merita comentat", a spus Grebla.
Senatorul PSD a subliniat ca parteneriatul strategic cu SUA a reprezentat primul pas facut de Romania pentru aderarea la NATO. "Fara nicio legatura cu comentariul domnului Lazaroiu, parteneriatul strategic cu SUA a fost primul pas in integrareanoastra in NATO si din acest punct de vedere trebuie consolidat. Aceasta alianta este benefica si in plan politic si in plan economic", a explicat Toni Grebla.
Totodata, Grebla considera ca suspendarea presedintelui Traian Basescu nu este un obiectiv al niciunui politician roman: "Suspendarea nu este un scop in sine al niciunui politician roman, cu atat mai mult al USL. Pentru ca procedura de suspendare a unui presedinte sa fie declansata, trebuie sa aiba ca punct de plecare o incalcare grava a Constitutiei. Mingea nu este la noi, este in terenul presedintelui Basescu. Daca va incalca grav prevederile Constiutiei, Parlamentul va actiona. Parlamentul nu va putea sa lase nesanctionata o incacare grava".
Un alt membru marcant la PSD, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Dan Sova, si-a exprimat opinia referitoare la declaratiile consilierului prezindetial, Sebastian Lazaroiu. Sova nu considera afirmatiile lui Lazaroiu credibile, deoarece o suspendare este posibila doar in cazul in care presedintele refuza sa il numeasca pe Victor Ponta premier, dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie. "Nu cred ca presedintele Basescu nu va recunoaste votul romanilor de la 9 decembrie. Alt motiv in afara de refuzul de a-l numi pe actualul premier (pentru un nou mandat- n. red.), nu vad. Daca va refuza sa accepte votul romanilor pe 9 decembrie, va asigur ca toata lumea va fi impotriva lui (Traian Basescu - n.red.). Nu numai ca nu e posibil scenariul lui Lazaroiu, dar am toata convingerea ca domnul presedinte il va numi pe Victor Ponta din nou premier. Din pacate, Lazaroiu si-a asumat acest rol in societate, de a spune lucuri traznite", a precizat ministrul PSD.