Drumul de acces care urma sa faca legatura intre parcarea subterana de la Palatul Parlamentului de noua cladire a Senatului nu se va mai realiza in acest an, desi fusesera alocate fonduri bugetare suplimentare in acest scop.
Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Tudor Mohora, a declarat ieri ca, la solicitarea verbala a Secretariatului General, s-a aprobat ca acest obiectiv sa fie scos din planul de investitii pe acest an, iar cele opt miliarde de lei alocate vor fi transferate pentru finalizarea altor lucrari de finisaj la sediul Senatului. El a precizat ca, in consecinta, aceasta problema va ramane pe agenda viitorului legislativ. Potrivit lui Mohora, secretarul general al Camerei si-a motivat cererea prin "timpul nefavorabil si insuficient" pentru construirea drumului de acces.
In urma cu trei saptamani, Biroul Permanent al Camerei a aprobat constructia unui drum de acces suplimentar, mai scurt, care sa lege la nivel subteran parcajul din Strada Izvor si corpurile din zona de vest a Palatului Parlamentului, respectiv 13 Septembrie, unde se afla intrarea pentru noul sediu al Senatului.