Senatorii PPRM au gasit o modalitate de a rezolva problema locuintelor din Romania. Un grup de zece reprezentanti ai acestui partid a adresat Biroului Permanent al Camerei Superioare a Parlamentului o initiativa legislativa privind Programul de mansardari si supraetajari de locuinte.
Semnatarii proiectului, printre care Gheorghe Funar (foto), Verginia Verdinas, Dorel Onaca si Irina Loghin, isi motiveaza optiunea prin faptul ca mansardarea este o “modalitate ieftina si lesne de realizat“.
Prin aceasta propunere, senatorii PPRM considera ca rezolva necesarul de locuinte pentru urmasii locatarilor din blocul in cauza, “cu avantajul ulterior al ingrijirii copiilor de catre bunici, fara a mai fi nevoie de a se deplasa si de a folosi mijloace de transport“.
Acestor argumente “umanitare“ li se adauga si cele potrivit carora se folosesc fundatiile si structura de rezistenta a constructiei existente, iar, in plus, se valorifica utilitatile existente.
In proiectul de lege initiat de grupul PPRM se prevede ca primarii si consiliile locale aloca anual din bugetul local o suma care sa acopere 10-30% din valoarea lucrarilor de constructie necesare pentru mansardari sau supraetajari. De precizat ca in tara deja exista localitati in care s-au mansardat locuinte - Galati, Cluj si Brasov.