AGERPRES: Deputatii si senatorii se intorc luni la Parlament, dupa o saptamana de activitate in teritoriu

Deputatii si senatorii se intorc luni la Parlament, dupa o saptamana de activitate in teritoriu, pentru a adopta o serie de proiecte de lege prioritare pentru Guvernul Ponta, printre care legea electorala si legea energiei.
Premierul Victor Ponta a cerut, saptamana trecuta, liderilor de grupuri parlamentare apartinand USL sa-i convoace pe senatorii si deputatii PSD si PNL pentru a discuta si adopta legea energiei si legea electorala.
"Avem obligatii importante, care tin de activitatea Parlamentului, motiv pentru care liderii de grup au primit de la conducerea USL sarcina de a convoca atat Camera Deputatilor, cat si Senatul, in zilele de 21 si 22 mai, deci luni dupa-amiaza si marti dimineata, deoarece avem de discutat la Senat si de aprobat Legea energiei. Este o obligatie ramasa restanta de la celalalt Guvern. La Camera Deputatilor, vom avea probabil finalizat de catre Comisia juridica textul privind Legea alegerilor parlamentare", a spus Ponta, lunea trecuta.
Potrivit acestuia, grupul minoritatilor nationale din Camera Deputatilor va depune o serie de amendamente la Legea alegerilor parlamentare, care vor fi sustinute de catre USL, privind modalitatea de alegere a reprezentantilor acestora in Parlament, dar si referitor la scoaterea pragului electoral.
La Camera Deputatilor ar trebui sa mai intre in plenul de marti pentru vot solicitarea procurorului general de incuviintare a urmaririi penale pentru Laszlo Borbely, daca luni dupa-amiaza Comisia juridica reuseste sa-i dea un raport suplimentar.
Tot in plenul de marti urmeaza sa fie supusa la vot hotararea Camerei Deputatilor privind incetarea mandatului de deputat al lui Virgil Pop, condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.