"Ma astept la orice si nu imi este teama sa raspund pentru faptele mele", a conchis acesta.
Comisia juridica a Senatului a votat favorabil pentru incuviintarea arestarii senatorului Catalin Voicu, a anuntat presedintele comisiei, Toni Grebla.
Grebla a spus ca in favoarea cererii DNA s-au inregistrat opt voturi pentru, in timp ce trei senatori s-au impotrivit, iar votul a fost secret.
Senatorul Catalin Voicu a declarat ieri, dupa audierea din Comisia juridica, ca, daca solicitarea de arestare va fi avizata favorabil, se va supune deciziei, dar se arata convins ca dupa el "vor urma si multi, multi, multi altii".
"Ma supun deciziei, cu certitudinea si convingerea in suflet ca, odata deschisa Cutia Pandorei, vor urma si multi, multi, multi altii dupa mine, care acum stau foarte confortabil si au impresia ca sunt de neatins. Un precedent odata creat inseamna un precedent dat", a spus Voicu, precizand ca este doar un sentiment si nu are alte nume in vedere.
"Simt ca asta este debutul, ca se deschide teava", a completat acesta.
El a afirmat ca nu are speranta sa il ajute cineva sau sa ii faca un favor, ci doreste doar restabilirea adevarului.
"Nu am nici un fel de pretentie de la colegi decat sa observe cat mai atent si sa ia in cunostinta de cauza o masura care cred Domniile lor ca se preteaza la aceasta situatie", a spus senatorul.
Voicu a spus ca nu isi reproseaza decat faptul ca a incercat sa ajute "foarte multa lume", dar nu a fost "selectiv". "Imi reprosez faptul ca uneori, fiind foarte deschis in spatii publice, pe buna dreptate se poate interpreta, daca ai fost la un pahar sau la o cafea, ca esti un palavragiu", a explicat Voicu.