AGERPRES informeaza: Legea asistentei sociale, scoasa de pe ordinea de zi a Senatului
Senatorii au aprobat astazi, 14 septembrie 2011, scoaterea punctului referitor la legea asistentei sociale de pe ordinea de zi a plenului Senatului.
Propunerea de modificare a ordinii de zi a plenului a venit din partea secretarului social-democrat al Senatului, Adrian Tutuianu, si a fost aprobata de senatori cu 48 de voturi pentru si 43 de voturi impotriva.
Solicitarea lui Tutuianu a fost intarita si de cea a vicepresedintelui Senatului Ioan Chelaru (PSD) care a explicat ca amendamentele aduse legii si aprobate, marti, in Comisia pentru munca din Senat au fost transmise senatorilor intr-un termen prea scurt, astfel ca nu au putut fi studiate.
Chelaru a subliniat faptul ca, potrivit Regulamentului de functionare a Senatului, un proiect de lege trebuie sa intre pe ordinea de zi a plenului dupa trei zile de la intocmirea raportului in comisia de specialitate, ori "raportul pentru legea asistentei sociale a fost intocmit ieri".
Senatorul social-democrat a adaugat ca nu exista riscul ca legea asistentei sociale, care este dezbatuta in Senat in procedura de urgenta, sa treaca prin adoptare tacita, termenul fiind 2 noiembrie.
De asemenea, senatorii opozitiei au criticat si faptul ca ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, nu a venit in plenul Senatului pentru a sustine proiectul Guvernului privind asistenta sociala.
Liderul grupului parlamentar al PDL, Cristian Radulescu, a motivat absenta ministrului prin faptul ca acesta participa la sedinta de Guvern.
Comisia pentru munca din Senat a intocmit marti un raport de admitere cu aproximativ 40 de amendamente la legea privind asistenta sociala. La sedinta Comisiei au participat atat ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, presedintele Senatului, Mircea Geoana, cat si reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor.
Legea este organica, iar Senatul este prima Camera sesizata.