Dupa denuntul formulat de senatorul PRM Gheorghe Funar, Parchetul ICCJ a solicitat Camerei Deputatilor listele cu semnaturi la motiunea initiata de PD impotriva Guvernului. Parlamentarii au decis sa dea curs acestei solicitari, iar grupul PD a fost de acord pentru a fi audiat inclusiv staff-ul tehnic in aceasta problema.
Dupa o ora de dezbateri, parlamentarii au decis sa dea curs solicitarii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de a pune la dispozitia procurorilor listele cu semnaturi de sustinere la motiunea de cenzura initiata de PD saptamana trecuta. Parchetul ICCJ a cerut conducerii Camerei Deputatilor listele originale pentru a solutiona dosarul penal instrumentat in urma plangerii senatorului PRM Gheorghe Funar privind falsificarea unor semnaturi. Potrivit secretarului Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, unii membri ai conducerii Camerei au apreciat ca demersul facut de Funar la Parchet afecteaza imaginea Parlamentului si ca "exista o presiune din partea altor institutii ale statului de a cerceta activitatea parlamentarilor legat de declaratiile acestora". "Este o presiune care nu ne face onoare, daca am fost prezenti la nu stiu ce sedinta in plen, daca am votat nu stiu cum, daca am facut nu stiu ce. In opinia noastra, in acest moment, sesizam o slabire a institutiilor statului in aceste dezbateri neprincipiale legate de placerea unor colegi de a deveni vedete ale mass-media romaneasca", a adaugat Zgonea.

Basescu a dat tonul

Potrivit lui Valeriu Zgonea, la sedinta Biroului a fost adus in discutie si "razboiul pornit de Traian Basescu, prin declaratiile pe care acesta le face zi de zi la adresa Parlamentului", faptul ca cei 322 de parlamentari sunt considerati proscrisi numai pentru ca au respectat regulile constitutionale.
S-a discutat si despre plangerea pe care deputatul Dragos Ujeniuc a facut-o la adresa unui coleg parlamentar pe tema unei declaratii politice. "Aceste chestiuni au fost ca un bulgar de zapada, ajungand la problema unui parlamentar care face plangere penala impotriva a 119 colegi parlamentari care trebuie sa cada in situatia de a se prezenta la Parchet pentru a aduce dovezi ca semnatura este a lor", a mai spus Zgonea.