Miercuri, la ora 15,00, la standul Editurii RAO de la Targul de Carte Bookfest a avut loc lansarea volumului "Noul aliat" de George Cristian Maior, in prezenta autorului. Despre noua aparitie editoriala de la RAO au vorbit prof. dr. Ioan Mircea Pascu si prof. dr. Vasile Dancu.
Subintitulat "Regandirea politicii de aparare a Romaniei la inceputul secolului XXI", volumul prezinta un punct de vedere autorizat, al unui specialist, privind demersurile Romaniei pentru integrarea euroatlantica si pentru primirea in structurile Uniunii Europene.
Cartea este o culegere de studii, articole si conferinte din perioada 2001 - 2004, in care autorul trateaza teme de stringenta actualitate, cum ar fi abordarile lui Robert Cooper si Robert Kaplan despre provocarile internationale in secolul XXI, noua identitate strategica a Romaniei, aderarea tarii noastre la NATO si UE, analize geopolitice privind spatiul Marii Negre si al sud-estului Europei, transformarea sectorului de securitate nationala, politica si strategiile de aparare.
George Cristian Maior a absolvit Facultatea de Drept si a obtinut un masterat in drept international la Universitatea "George Washington" din Washington DC.
Incepand din 1992 a fost diplomat in Ministerul Afacerilor Externe. In perioada 2001 - 2004 a fost secretar de stat si sef al Departamentului pentru Integrare Europeana si Politica de Aparare in Ministerul Apararii, iar in 2005 - 2006 a fost presedinte al Comisiei pentru Aparare in Ministerul Afacerilor Externe. Actualmente, din octombrie 2006, este director al Serviciului Roman
de Informatii.