Cei doi presedinti ai Organizatiilor Municipale si Judetene ale Partidului Ecologist, Samoila Gheorghita si Traian Ioan Ilisan, si-au anuntat demisia din formatiunea politica. Motivul invocat de liderii ecologisti de la Galati l-a reprezentat lipsa de sustinere din partea conducerii PER, respectiv din partea lui Pop Danut.

"Nu am gasit sustinere din partea partidului privind realizarea proiectelor noastre. Sunt de parere ca Pop Danut este responsabil de ruptura de partid. Din aceste motive eu, impreuna cu Traian Ilisan, presedintele PER Galati, am decis sa ne dam demisia din aceasta formatiune politica", a declarat ieri Samoila Gheorghita, fostul presedinte al Organizatiei Municipale a Partidului Ecologist.

Alaturi de cei doi si-au anuntat demisia si membrii Biroului Executiv Municipal, precum si cei ai Biroului Judetean. Pe de alta parte, liderul municipalei ecologistilor galateni a adaugat ca demersul initiat de ei este sustinut si de membri din cadrul altor opt filiale din tara.

Dupa ce si-au anuntat demisia, liderii PER Galati au declarat ca se vor inscrie in formatiunea din cadrul Partidului Democrat condusa de Petre Lificiu, fostul presedinte PER. "Ne vom inscrie la Forumul National al Ecologistilor, care va functiona in cadrul Partidului Democrat si este condus de Petre Lificiu. Sunt sigur ca vom avea mai multa sustinere pentru ca este foarte important ca proiectele noastre sa fie discutate in Parlament. De altfel, cred ca PD este cel mai echilibrat partid", a spus Samoila Gheorghita. Totodata fostul lider al ecologistilor din municipiul Galati sustine ca il vor urma in PD si tinerii care in prezent sunt membrii ai PER Galati.

In prezent PER Galati are aproximativ 1.800 de membri, dintre care 340 in municipiu. Din totalul ecologistilor din municipiu aproximativ o suta sunt studenti.