Daniel Constantin (foto), liderul PC, explica pe blog "De ce alianta cu PNL". Puteti citi in continuare explicatia trecerii de la stanga la dreapta, cu nonsalanta, peste noapte, a unui partid cu pondere mai mica de 1% - mai precis de 0,8% - in Parlamentul Romaniei . PC detine azi 1 senator (Dan Voiculescu), 3 deputati (Sergiu Andon, Bogdan Ciuca si Florea Damian) plus trei posturi TV: Antena 1, Antena 2 si Antena 3.
'Stiu ca zilele acestea vor aparea, in urma anuntului nostru de a merge mai departe intr-o alianta cu PNL, foarte multe comentarii vis-a-vis de pozitionarea noastra pe scena politica romaneasca.
Am ales sa facem alianta cu PNL dintr-un considerent pur ideologic. Sunt constient ca in Romania nu s-a pus atat de mult accent pe doctrina partidelor, dar acesta nu este o situatie care trebuie sa ramana asa. Noi suntem un partid de centru-dreapta, si in mod natural, suntem mai apropiati de PNL, decat de PSD. Este o pozitionare a noastra, pentru ca, mai apoi sa putem forma in opozitie o alianta care sa aiba clar definite doua forte politice: de dreapta si de stanga.
Gestul nostru, in raport cu PSD, nu trebuie interpretat ca unul de cearta. Am avut o colaborare buna cu PSD si vom avea in continuare, pentru ca avem un scop, ba mai mult, o DATORIE comuna: aceea de a reda speranta... si lucrul acesta nu se poate face decat prin schimbarea regimului portocaliu!
Sper ca demersul nostru de unificare a Opozitiei sa se realizeze cat mai repede pentru a maximiza sansele de reusita la prima motiune de cenzura de la inceputul lunii martie (cel mai probabil).
TREBUIE sa implementam alt tip de politica interna, externa si economica in Romania, altfel esecul Schengen ar putea fi multiplicat de un esec (previzibil acum) de aderare la zona euro! Si nu numai...'