In cadrul sedintei Consiliului Local Mangalia, alesii locali au luat decizia stingerii unei creante pe care institutia o avea la Administratia Finantelor Publice prin acordarea unui nou sediu, modernizat si consolidat. Este vorba despre o datorie de circa 35 de miliarde de lei vechi, pe care Primaria o are de achitat in contul fiscului, bani pe care nu mai trebuie sa ii achite, intrucat Administratia Finatelor Publice a primit, la doi pasi de Consiliul Local Mangalia, un sediu modernizat, in care se va muta in cursul lunii viitoare.
"Este vorba despre o cladire subreda, care a apartinut Gradinitei nr. 2 si care s-a mutat in casa noua acum doi ani. Noi am consolidat-o si am modernizat-o, furnizand si dotari logistice, urmand sa o dam in folosinta Administratiei Finantelor Publice, care nu a avut fonduri sa faca este cheltuieli pe cont propriu. De la bugetul de stat inca nu ni s-au dat banii necesari subventiei la energie termica, asa ca nici noi nu vom da cladirea "gratis" - ni se va stinge o creanta de 35 de miliarde pe care o avem la aceasta institutie", a declarat primarul Mangaliei, Zamfir Iorgus. Mai mult, in cadrul sedintei s-a stabilit modificare a bugetului pe anul in curs, fiind operate modificari inerente odata cu aparitia altor cheltuieli sau, dimpotriva, cu reducerea altora. O suma substantiala va primi, in plus, echipa de fotbal locala "Callatis" care, desi a retrogradat in divizia C, are sustinerea totala a primarului Mangaliei: "La sedinta viitoare vom beneficia de o informare a conducerii clubului, cu privire la rezultatele si planurile manageriale. In ceea ce ma priveste, este prima oara cand dau girul, neconditionat, acestei conduceri, care sunt sigur ca va gasi modalitati de promovare a echipei. Una dintre solutii va fi aceea de renuntare la jucatori din afara orasului si utilizarea potentialului sportiv local", a concluzionat Zamfir Iorgus.

Un nou consilier local a depus juramantul

Consilierii locali au mai aprobat, in cadrul sedintei, noua stema a municipiului Mangalia, realizata de specialisti in heraldica. Cum vechea stema nu numai ca nu avea cele 5 elemente pe "coroana", cum este normal, dar nici nu era aprobata prin Hotarare de Guvern, alesii locali au decis ca noul model sa cuprinda, printre altele, un vas cu panze antic si farul din localitate. In privinta "noutatilor" din cadrul institutiei se numara si un proaspat consilier local si un nou sef al Serviciului Administrare Biblioteci. Prin parasirea functiei de consilier local a lui Marius Ciocanel, incompatibil cu aceasta functie din cauza numirii sale ca director in cadrul Sanatoriului Balnear Mangalia, locul sau a fost luat de Niculina Agache, membru supleant al PSD - care a si depus juramantul in fata celorlalti consilieri. In acelasi timp, prin infiintarea Serviciului Public Administrarea Bibliotecilor din Mangalia, in urma concursului de la inceputul acestei saptamani, postul de sef al acestuia a fost preluat de Anca Niculescu. Una dintre problemele iscate la sfarsitul sedintei de consiliu a fost legata de solicitarea ridicarii unei noi biserici ortodoxe in localitate, lucru ce a starnit, pe de o parte, indignarea unora dintre consilieri, iar pe de alta parte aprobarea altora. Nemultumitii de aceasta propunere sustin ca, la ora actuala, la Mangalia sunt cel putin sase biserici in constructie - cu slabe sanse de finalizare in urmatorul an - si ca inca o astfel de cladire ar fi total inutila. Cei care sustin proiectul aduc drept argumente faptul ca investitia va fi una privata, terenul fiind deja cumparat de viitorul potential preot paroh. Consilierii au decis in acest sens amanarea discutiilor, pana la o data ulterioara, cand problema va fi pusa de fata cu toti ceilalti preoti din localitate.