Consilierii locali au aprobat la foc automat propunerile de acordare a titlului de "Cetatean de Onoare al municipiului Galati" si "Premiul municipiului Galati" unui numar de 37 de persoane.

Consiliul Local Galati a avizat favorabil ieri proiectul de hotarare privind programul "Serbarile Galatiului 2008" si cele privitoare la acordarea titlului de "Cetatean de Onoare al municipiului Galati" si "Premiul municipiului Galati".

Serbarile Galatiului vor cuprinde concursuri de tenis si gimnastica aplicativa, o expozitie de masti si una de icoane la Colegiul National "Vasile Alecsandri", spectacole de teatru la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", la care se adauga distribuirea de pachete pentru 50 de copii, beneficiari ai Centrului de Zi. Manifestarea se va incheia pe 5 decembrie intr-o nota sportiva, cu un turneu de handbal la Clubul Sportiv Scolar Galati, la care vor participa elevi de la 8 licee galatene, si Cupa 1 decembrie. Consilierii locali au hotarat tot in sedinta de ieri aprobarea statului de functii si organigrama pentru Agentia de Servicii Sociale Comunitare "Alternativa" si o cofinantare la proiectul "Informatizarea integrata a Primariei Galati pentru furnizarea de servicii electronice de e-administratie".

Au facut cunoscut numele orasului

Titlul de "Cetatean de Onoare al municipiului Galati" se acorda persoanelor care au obtinut rezultate meritorii in activitatea lor si care au o anumita legatura cu municipiul Galati. In acest an alesii locali au votat opt persoane, care urmeaza sa primeasca distinctiile. Este vorba despre Gheorghe Praporgicu, Traian Anderson, Vasile Porumbel, Staicu Neculai-Buciumeni, Covrig Claudiu Marius, Rodica Segal, Mircea Bulancea, arhiepiscop Antim Nica. Colonelul Vasile Porumbel a primit post-mortem titlul de "Cetatean de Onoare al municipiului Galati" pentru perioada cat s-a aflat pe front intre anii 1943-1945, detinand gradul de sublocotenent si apoi locotenent. Acesta a fost apoi avansat in gradul de comandant de pluton si comandant de companie, fiind decorat cu Steaua Romaniei si Coroana Romaniei in grad de cavaler. Forul deliberativ local a decis sa rasplateasca munca de o viata a prof. dr. ing. Rodica Segal si prof. dr. ing. Mircea Bulancea, de numele carora se leaga o intreaga istorie in domeniul chimiei alimentare.

Au primit titlul "Premiul municipiului Galati":

Picos Irina-Maria

Cosma Paul

Pocora Anca Maria

Danaila Dan

Hamza Daiana

Antohe C.Florin Mihai

Matei Gh. Nicoleta

Opricescu Gh. Irina

Opricescu Gh. Mariana

Axenie L. Cristian

Gaureanu Boev D. Monica

Bolocan Andrei Sorin

Huzum Florentina

Cimpoi Marinela

Dorin Matei

Dedis Georgiana

Zaharia Andreea Alina

Confe.Universitar dr. Tutunaru Dana

Prof.Dr.Ing. Cristea Victor

Porgras Ana

Andries Elena

Budileanu Veronica

Plesu Andreea

Badiu Teodora

Paul Buta

Valentina Onet

Dr. Negulescu Iulia

Pc. Pr.Prof. Costel Bulgaru

Pc. Pr. Lucian Petroaia