Sedinta ordinara a Consiliului Judetului din aceasta luna s-a consumat sub semnul campaniei electorale si al vesnicelor discutii contradictorii intre reprezentantii formatiunilor politice componente.

Ultima sedinta ordinara a Consiliului Judetului nu s-a deosebit cu nimic de majoritatea sedintelor din mandatul acestui consiliu. Astfel, desi au fost foarte putine puncte pe ordinea de zi si se preconiza ca sedinta sa se finalizeze cat mai repede, se pare ca "socoteala" de acasa nu prea s-a potrivit cu cea din "targ", orgoliile politice iesind rapid la iveala. Daca la primele sapte puncte sedinta si votul hotararilor au mers aprope ca unse, cu mici interventii ale consilierilor democrat-liberali, iata ca ultimele doua puncte, lasate special la urma, au starnit discutii si actiuni care au prelungit extrem de mult sedinta.

Algoritmul politic, motiv de discordie

Punctele sase si sapte de pe ordinea de zi, privind desemnarea reprezentantului CJ in Consiliul de Administratie al Casei de Asigurari de Sanatate, respectiv desemnarea reprezentantilor CJ in cadrul Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, au fost lasate inadins la final pentru ca desemnarea reprezentantilor necesita votul consilierilor. Acum a fost si momentul in care, prin vocea consilierului judetean David Craiu, s-a transmis faptul ca toti consilierii democrat-liberali, chiar daca unul era absent, nu vor vota, ba chiar nici nu vor ridica buletinele de vot si vor ataca deciziile in contencios. Si asta pentru ca, dupa parerea lor, nu a fost respectat algoritmul politic din cadrul CJ. Cu toate acestea, a fost nevoie de jumatate plus unu din numarul consilierilor judeteni prezenti la sedinta pentru ca votul sa se consume si cele doua institutii sa "castige" reprezentanti CJ. Daca in Consiliul de Administratie al Casei de Asigurari de Sanatate a fost ales social-democratul Simion Stefan, la ATOP au fost mai multe propuneri si, implicit, mai multi "castigatori": Catalin Paraschiv, Petrica Munteanu, Vasile Neagu, Avram Trandafir, Dorin Otroco si Alexandru Teodorescu, consilieri ai PNL, PC si PSD.

Necula a tradat

Ca a votat pro sau contra, important de mentionat este ca Marius Necula, consilierul judetean democrat-liberal, a incalcat decizia colegilor de a nu vota la cele doua puncte mentionate mai sus si, debordand de veselie, s-a postat in dreptul urnei de vot de la fiecare punct si a votat. De remarcat este ca a completat buletinul de vot in vazul celorlalti consilieri, chiar langa urna, fara a mai merge, cum au facut colegii sai, sa voteze in cealalta camera, votul fiind, de altfel, secret. Una peste alta, Marius Necula pare sa fi ignorat decizia de grup a PD-L si a mers sa voteze.