Ministrul de stat Markó Béla si o delegatie a Ministerului ungar de Externe, condusa de secretarul de stat Bársony András, au stabilit in cadrul unei intalniri la Palatul Victoria ca sedinta comuna de guvern romano-ungara sa se desfasoare in zilele de 20 si 21 octombrie. In cadrul intalnirii au fost abordate aspecte legate de pregatirea acestei sedinte.
„La aceasta ora se lucreaza la stabilirea punctelor de pe ordinea de zi, care trebuie sa acopere o arie cat mai larga a domeniilor. Cu certitudine se vor dezbate probleme de integrare, proiecte regionale transfrontaliere, infrastructurale, protectia mediului, dar si probleme specifice minoritatilor din tarile invecinate“, sustine Markó Béla, potrivit unui comunicat de presa transmis de Cabinetul sau.
Secretarul de stat Bársony András a anuntat, conform aceluiasi comunicat, ca zilele acestea delegatia ungara va avea o serie de intalniri cu reprezentantii Guvernului de la Bucuresti pentru a stabili inclusiv probleme de continut in ceea ce priveste sedinta comuna a celor doua executive. Potrivit lui Markó Béla, organizarea acestei sedinte comune a celor doua Executive are o semnificatie deosebita atat pentru Romania, cat si pentru Ungaria. (D.P.)