Sedinta ordinara a Cosiliului Judetului ce a avut loc ieri ar fi mers ca unsa daca orgoliile politice nu si-ar fi spus cuvantul. Acest lucru este dovedit de faptul ca, in afara de primele cinci puncte de pe ordinea de zi, restul de pana la 18, cate au fost discutate ieri de consilieri, nu au scapat de replici acide, chiar daca intr-un final au trecut toate.

Proiecte cu peripetii

Dupa ce punctul 17 de pe ordinea de zi, care prevedea desemnarea reprezentantului CJ in Adunarea Generala a Asociatilor la SC. "Consmanagement Parc de Soft" SRL, a fost scos de pe ordinea de zi de catre presedintele Consiliului Judetului pentru o analiza mai amanuntita, imediat au inceput discutiile. Democrat-liberalii, care erau pregatiti de ceva vreme sa conteste decizia lui Eugen Chebac la acest punct, nu au mai avut ce contesta, dar au tinut sa-i reaminteasca sefului CJ sa studieze cu mare atentie aceasta problema. Intrebarile consilierului judetean David Craiu au venit mai apoi si la un punct in care se prevedea cota de participare a CJ prin cofinantare intr-un proiect pentru incluziunea sociala a romilor, Consiliul Judetului participand cu aproximativ 10% din suma data de Uniunea Europeana, nemultumirea democrat-liberalului venind pe motiv ca nu stie efectiv ce se va face cu banii.

Acesta a fost insa numai inceputul, pentru ca doua puncte de pe ordinea de zi, care prevedeau aprobarea proiectului tehnic "Centrul Integrat de Promovare si Dezvoltare Economica Transfrontaliera Zatun", dar si cel pentru Vladesti nu au fost votate de consilierii democrat-liberali pe motiv ca nu au toate detaliile pentru ceea ce se vrea in acele zone, iar la punctul privind aprobarea proiectului tehnic pentru "Sediu Sala Consiliul Judetului", toti democrat-liberalii nu i-au inteles rostul si au votat impotriva.

Blogurile discordiei

Toate discutiile in contradictoriu au fost puse de consilieri pe seama apropierii campaniei electorale, fiecarea catalogand orice fraza a colegului din alt partid drept un gest de imagine. Toate contestatiile democrat-liberalilor si replicile colegilor au determinat discutii aprinse in cadrul sedintei de CJ, pe motiv ca nu toti consilierii judeteni ar cunoaste in detaliu continutul proiectelor de hotarari aflate pe ordinea de zi si de aceea ar pune atatea intrebari. Mai mult decat atat, intr-o interventie scurta, consilierul judedetean Paul Ichim i-a sugerat presedintelui Eugen Chebac sa le comunice toate lucrurile ce trebuie stiute de consilieri pe adresele de e-mail sau, si mai bine, sa-si faca un blog in care sa transmita tot ce se poate in domeniu. Daca Eugen Chebac nu i-a raspuns direct, acesta s-a destainuit mai apoi presei.

"Da, e interesant, dar probabil ca l-as folosi numai pentru a raspunde interpelarilor rautacioase ale unor consilieri si as pierde din lucrurile practice si pragmatice de care ma ocup: atragerea de fonduri europene, participarea la sedintele comitetului regional de valoare strategica si regionala pentru a aduce cat mai multi bani judetului Galati", a spus Chebac.