Consilierii judeteni s-au intilnit miercuri, in sedinta ordinara a Consiliului Judetului Galati, pentru a aproba o serie de hotariri care aparent nu prefigurau prea multe discutii pe marginea legalitatii sau amendamentelor depuse. Pentru majoritatea proiectelor de hotariri au fost depuse amendamente din partea consilierilor democrati Iulian Arama si David Craiu, dar si a consilierilor PNL. Nici unul dintre amendamente nu a fost acceptat de initiator, presedintele Eugen Durbaca. Chiar de la primul punct inscris pe ordinea de zi acest fapt a fost evident. „La acest proiect exista un amendament semnat de domnii consilieri David Craiu si Iulian Arama. Ca initiator nu pot sa accept aceste amendamente”, a fost de fiecare data replica presedintelui CJ, Eugen Durbaca.

Discutii mai aprinse s-au iscat pe marginea proiectului de hotarire ce facea referire la transformarea imprumutului bancar contractat cu BCR in linie de finantare pentru investitii. Acest instrument financiar bancar a dat batai de cap multor alesi, fapt ce a nascut replica consilierului judetean Stefan Stanciu. „Recomand doamnei Zaim sa faca o lectie de semantica, la ce serveste si ce se face cu un studiu de fezabilitate, ca sa inteleaga si ceilalti colegi”, a precizat Stefan Stanciu, intrerupind discutiile pe marginea aprobarii studiilor de fezabilitate pentru realizarea unor investitii.

Recomandari

La diversele situatii contradictorii expuse in principal de consilierul David Craiu au existat nenumarate replici. Prefectul judetului Galati, Mihai Capra, i-a recomandat acestuia, la un moment dat, sa faca un proiect de hotarire, iar daca acesta nu va fi supus dezbaterii, ar insemna ca este incalcata legea. Polemicile interminabile au avut si punctele lor hazlii. Ca de fiecare data consilierul PSD, dr. Nicolae Bacalbasa, a avut replici in toate situatiile, recomandind la un moment dat achizitionarea unui aparat de reanimare performant pentru ca nu este dispus sa faca „respiratie gura la gura unor colegi”, facind subtil trimitere la enervarea de care a dat dovada colegul sau de consiliu, David Craiu.

Alte discutii au aparut si la ultimul punct de pe ordinea de zi, cel referitor la discutarea regulamentului de organizare si functionare al CJ. Polemica s-a nascut pe marginea numarului care sa reprezinte doua treimi din numarul total de 35 de consilieri.

23 sau 24? Aceasta a fost intrebarea-cheie a finalului sedintei CJ referitoare la cele doua treimi mult discutate in noul regulament al Consiliului. Daca PNL si PD nu au votat regulamentul cu 23, numarul reprezentind doua treimi din totalul consilierilor, PSD si PC au reusit sa treaca hotarirea prin CJ. Prefectul si-a rezervat dreptul de a o ataca in Contencios.