Deputatii si senatorii s-ar putea reuni saptamana viitoare, in sedinta comuna, pentru a da un raspuns la solicitarea sefului statului privind organizarea unui referendum pe tema votului uninominal.
Sedinta a fost anuntata de vicepresedintele Camerei Deputatilor, Lucian Bolcas, in urma unei discutii intre acesta si Nicolae Vacaroiu. In absenta liderului deputatilor, Bogdan Olteanu, Bolcas a spus ca pe ordinea de zi a sedintei Parlamentului ar trebui sa figureze "problemele organizatorice ramase de la ultima sedinta comuna, inclusiv un raspuns la referendum". Parlmentarii nu au reusit la ultima sedinta comuna sa se pronunte asupra cererii presedintelui Traian Basescu privind organizarea unui referendum pe tema introducerii votului uninominal.
Comisiile juridice ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat, saptamana trecuta, un proiect de hotarare care precizeaza ca organizarea unui referendum pe tema votului uninominal nu este oportuna. Doar parlamentarii PD s-au pronuntat atunci impotriva proiectului. (Carmen Corbu)