Suntem siguri ca nu exista foarte multi romani care stiu ce rezerve de petrol si gaze naturale mai are Romania, care ne este datoria externa, rezervele de valuta si aur, balanta de cont curent (adica diferenta dintre cat am cheltuit pe importuri si cat am incasat din exporturi), cati kilometri de conducte de gaz si petrol avem, cate vapoare mai are flota oficiala a statului roman sau cat de importanti suntem pentru marile retele de trafic de droguri. Cateva din datele pe care le vom prezenta sunt considerate adevarate secrete de stat, fiind foarte greu de aflat de la guvernanti. Alte informatii ne sunt prezentate de cei pe care i-am ales in mod voit distorsionat, sau altfel spus cei de la putere ne mint cu nerusinare. Ne rezervam dreptul de a-i sfida in acest sens si sa oferim informatii de prima mana, furnizate liber de cel mai puternic serviciu de informatii externe din lume, CIA. Saptamana trecuta, temuta agentie americana a actualizat datele pe care le detine despre fiecare tarisoara a acestui glob si pe care le posteaza pe site-ul propriu. In cazul Romaniei, am putut constata cateva cifre extrem de interesante, pe care nu le-am fi aflat probabil niciodata sau foarte greu si eventual neoficial de la guvernantii nostri. Si cum vorbim aici despre CIA, cifrele sunt cat se poate de reale, iar unele dintre ele ar putea crea adevarate cutremure politice.

Americanii ne cer inca vize pentru a le vizita tara, dar ne ofera in schimb informatii extrem de pretioase "la liber". Cel mai puternic serviciu secret din lume, CIA, a publicat pe 19 iunie informatiile esentiale pentru Romania, pe site-ul propriu, la rubrica "The World Factbook". Radiografia de tara este completa, americanii prezentand in cifre foarte exacte situatia economica si perspectivele tarii noastre. In hatisul unei legislatii incomplete, contradictorii si uneori aberante, cum este a noastra, nu stim cu exactitate care informatii sunt secrete de stat si care nu; in schimb, este evident faptul ca cei de la putere ne mint cu nerusinare atunci cand ne prezinta anumite situatii. De exemplu, guvernantii romani ne-au spus ca in 2007 am inregistrat un deficit de cont curent de 5,9 miliarde euro, oricum unul mare dupa standardele europene.

CIA contrazice Guvernul roman: avem un deficit de 3 ori mai mare decat cel prezentat oficial in tara

Potrivit CIA, balanta de conturi curente are un minus de nu mai putin de 23,13 miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca deficitul de cont curent al Romaniei depaseste cu mult 15 miliarde de euro, de aproape 3 ori mai mare decat cel prezentat de Guvern. Minciunile celor de la putere nu se opresc aici. Impostorii care ne conduc spun ca Romania are datorii externe de circa 38 miliarde de euro. CIA ne arata ca cifra reala e de 72,36 miliarde de dolari, adica peste 50 miliarde de euro. Facem o pauza printre minciunile guvernantilor si ne oprim la o cifra pe care o putem considera rusinoasa: Romania secolului XXI, membra NATO si UE, are 198.817 kilometri de drumuri, din care doar 60.043 kilometri sunt asfaltati. La fel de rusinos e faptul ca Romania are o flota nationala compusa din 19 vase, alte 50 de nave fiind inregistrate in alte state, din care 4 sunt cu pavilion necunoscut, deci pur si simplu nave-pirat. Referindu-se la rolul jucat de Romania pe piata mondiala a drogurilor, CIA vine cu o sentinta soc: tara noastra este un punct de tranzit major pentru heroina din sud-estul Asiei si cocaina din America Latina, situatie care nu ne-a fost reclamata in anii trecuti, cand nu insemnam mare lucru pe piata drogurilor. Mai mult, in conditiile in care nu suntem un centru financiar de luat in seama, excelam la spalarea banilor, prin traficul de droguri amintit, birourile de schimb valutar, cazinouri si- atentie!- sistemul bancar. Altfel spus, CIA ne acuza fatis de faptul ca prin sistemul nostru bancar de care suntem atat de mandri se spala bani. Am lasat la urma cifrele care ni s-au parut cele mai scandaloase. Este vorba despre rezervele de petrol si gaze naturale ale Romaniei, de care depindem atat de mult si in functie de care s-a dat cel mai mare tun din istoria tarii si anume privatizarea Petrom. Oficialii nostri sustin ca rezervele actuale de petrol ale Romaniei inseamna 550 milioane de barili, cu o valoare de piata de peste 45 miliarde euro. Trecem peste faptul ca pentru Petrom mafia PSD a cerut de circa 100 de ori mai putin decat ar fi facut numai rezervele declarate si ne intoarcem la cifrele CIA. Potrivit celui mai puternic serviciu secret din lume, Romania avea, in 2007, o rezerva de nu mai putin de 955,6 milioane barili de petrol. Asta inseamna ca avem de doua ori mai mult petrol decat declara guvernantii, petrol care ar valora la pretul actual circa 100 miliarde de euro. Si care a ajuns al austriecilor de la OMV, motiv pentru care noi credem ca cei de la putere ne mint intentionat cu privire la rezervele reale, pentru ca scandalul instrainarii Petrom sa nu degenereze.