B365.realitatea.net informeaza: PDL s-a pus de-a curmezisul mitingului USL catre Piata Universitatii

USL va organiza doar un miting la Arcul de Triumf, dupa ce secretarul general al Primariei, membru PDL, a refuzat sa aprobe deplasarea catre Piata Universitatii sau Palatul Cotroceni.
PNL si PDL au dus, ieri, un veritabil razboi pentru traseul pe care se va desfasura mitingul de protest al Opozitiei. Castig de cauza a avut PDL, care detine Secretariatul General al Capitalei prin Tudor Toma.
Liberalii au depus la Primarie o solicitare pentru un miting si mars de protest pe traseul Arcul de Triumf - Piata Victoriei - Piata Universitatii. Primaria insa a aprobat doar un miting de protest la Arcul de Triumf. Initial, reprezentantii comisiei care autorizeaza mitingul, condusa de secretarul general al Primariei, Tudor Toma, au pus pe tapet varianta unui miting in Piata Victoriei. Motivul: liberalii nu pot ajunge pana in Piata Universitatii, pentru ca legea interzice desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte in acelasi loc. Trebuie insa spus ca manifestarea din Piata Universitatii, in numele careia comisia a refuzat cererea PNL, nu este autorizata.
Liberalii au refuzat sa tina un miting doar in fata Guvernului si au replicat ca, daca nu se pot duce in Piata Universitatii, ar dori sa li se aprobe un miting in fata Palatului Cotroceni, unde nu are loc nicio alta actiune.
Raspunsul PDL a fost invariabil: in orice alta varianta nu poate fi asigurata siguranta mitingului. Mai mult, reprezentantii PDL au sustinut in fata liberalilor ca au acordul primarului Sorin Oprescu pentru acest traseu.