Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marti, la Bistrita, ca democrat-liberalii nu exclud varianta sustinerii, la votul de investitura, a Guvernului Ponta, decizia urmand sa fie luata dupa ce liderul PSD va prezenta componenta cabinetului si programul de guvernare.
"Vom vedea care este programul de guvernare, nu ma pot exprima aprioric. Vom vedea care este garnitura de ministri care vor incerca sa guverneze si in functie de aceste doua elemente Partidul Democrat Liberal va decide daca va vota sau nu acest Guvern. Sigur, noi am trecut in opozitie, in fond suntem un partid de opozitie. Un partid de opozitie trebuie sa-si croiasca propriul drum. O analiza foarte serioasa a acestor doua elemente nu este lipsita de sens si, sigur, vom decide in functie de acestea care va fi pozitia noastra ferma la sedinta de investire a Guvernului Ponta", a spus Oltean, citat de citynews.ro.
Secretarul general al PDL considera ca in momentul de fata Romania nu ar trebui sa treaca prin alegeri anticipate.
"PDL s-a pronuntat impotriva alegerilor anticipate, a fost constat pe aceasta pozitie. Credem ca dupa alegerile locale urmeaza perioada de vara si in toamna la termenul si in timpul prevazut de lege sa aiba loc alegerile parlamentare", mai spune Oltean.