Membrii Cabinetului Tariceanu si-au depus noile declaratii de avere, inclusiv cei patru secretari de stat satmareni, Nicolae Lazin, de la Ministerul Agriculturii, Katalin Kibedi, de la Ministerul Justitiei, Septimiu Buzasu, de la Ministerul Transporturilor, si Romeo Nicoara, de la Cancelaria primului ministru. Nascut la Tasnad, vicepremierul George Copos este cel mai bogat membru al Executivului. Senatorii si deputatii nu si-au publicat pina ieri declaratiile de avere pe site-urile Parlamentului. In comparatie cu majoritatea membrilor Executivului, secretarii de stat satmareni se numara printre cei mai saraci demnitari, intr-un top condus ce-i drept de George Copos.

Septimiu Buzasu are casa si apartament in Bucuresti

Septimiu Buzasu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, este cel mai instarit satmarean din Guvern. Buzasu are un apartament de 38,71 mp in Bucuresti, cu o valoare de impozitare de 312 milioane de lei si o casa, tot in Capitala, de 125 mp, in valoare de 69.400 euro, detinuta impreuna cu sotia sa. Liberalul Septimiu Buzasu mai este proprietarul unui autoturism Cielo, cumparat la mina a doua in acest an cu 3.600 de euro. Secretarul de stat a contractat in acest an un credit de la BCR de 35.000 de euro pe care va trebui sa-l restituie in 15 ani. Un alt secretar de stat liberal, Nicolae Lazin, detine un ha de teren arabil, dobindit in 1993, si o casa in Satu Mare, pe str. Unirii, cu o suprafata de 200 mp, cumparata impreuna cu sotia in 1994 si evaluata la 1,27 miliarde de lei. Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii mai detine un autoturism Opel Vectra, fabricat in 1992.

Romeo Nicoara are doar un autoturism Opel

Liberalul Romeo Nicoara, secretar de stat pe probleme de tineret la Cancelaria primului ministru, este cel mai sarac dintre satmarenii din Guvern. Averea lui Romeo Nicoara se compune doar dintr-un autoturism Opel, fabricat in 1987, evaluat la 26 milioane de lei. Katalin Kibedi, secretar de stat in Ministerul Justitiei, detine un apartament si un autoturism. Katalin Kibedi are un apartament de 86,4 mp, cumparat in 1993 si evaluat la 678 milioane de lei. Totodata secretarul de stat mai detine un autoturism Volvo, fabricat in 1986, pe care l-a cumparat in urma cu 12 ani.

George Copos este cel mai bogat ministru

Patru terenuri, trei locuinte, bijuterii estimate la aproape 60.000 euro, ceasuri barbatesti de 55.000 de euro, conturi si depozite bancare cu peste 16 miliarde de lei si actiuni cotate la aproape 200 de milioane de euro reprezinta o parte din averea ministrului de stat George Copos, cel mai bogat membru al Guvernului. Senatorul PUR are patru terenuri, doua apartamente si o casa de locuit. Daca cele doua apartamente au 73 si respectiv 55 de mp, casa are o suprafata de 888 de mp si valoreaza 3.777.640.100 de lei. Copos nu detine masini sau salupe, dar in schimb a declarat ca are bijuterii in valoare de 113.200 de euro si tablouri de 186.500 de euro. Fostul patron al echipei de fotbal Rapid a consemnat la bijuterii, printre altele, o "bratara veche Art Nouveau briliante + inel vechi” in valoare de 12.000 de euro, un "set Tiffany” de 4.000 de euro si un set Chopard cu cercei estimat la 7.000 de euro. Copos este pasionat insa de ceasurile "Patek Philippe”, toate cele trei ceasuri valorind in total 55.000 de euro. Vicepremierul mai detine peste 40 de tablouri, semnate in principal de Constantin Piliuta, Nicolae Blei, Nicolae Dragusin, Stefan Pelmus si Alexandru Ciucurencu. Copos are patru depozite in lei si trei in valuta de peste 16.000.000.000 de lei si, respectiv, 80 de mii de euro. Actiunile si imprumuturile vicepremierului se regasesc in societatile Ana.