Liderii partidelor din Coalitia guvernamentala au stabilit luni seara numarul exact de secretari de stat ce vor fi restructurati la fiecare minister in parte si partidele carora le revin posturile ramase in urma acestei restructurari, a declarat liderul PD, Emil Boc.
Intrebat cand va fi dat publicitatii numele secretarilor de stat retrasi din functie, Boc a spus ca acesta este "atributul Guvernului" si ca lista cu aceste nominalizari va fi data publicitatii dupa sedinta Cabinetului. El a precizat ca, la fiecare minister, numarul secretarilor de stat s-a redus cu aproximativ 30%.
PD a pierdut, potrivit lui Boc, trei secretari de stat in exercitiu, dintre care doi de la Ministerul Muncii - Mihai ßeitan si Silviu Bian - si un secretar de stat de la Ministerul Economiei. "Am pierdut, de asemenea, prin faptul ca nu am nominalizat trei secretari de stat in perioada anterioara", a mai spus Emil Boc. In acelasi timp, liderul UDMR, Markó Béla, a anuntat ca Uniunea isi va pierde, in urma restructurarii secretarilor de stat, reprezentantii de la Ministerul Integrarii, Ministerul Finantelor si de la Industrii, urmand sa primeasca un post de secretar de stat la Ministerul Agriculturii. "Vom avea cate un secretar de stat la Externe, Educatie, Mediu, Sanatate, la minoritati si secretarul general adjunct al Guvernului", a precizat Markó Béla. De asemenea, Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, a propus Executivului ca, in urma restructurarii posturilor de secretar de stat, din institutia pe care o conduce sa plece conservatorul Constantin Popescu, responsabil cu problemele de protectie a mediului.
Ministrul a refuzat sa faca vreun comentariu la adresa competentei conservatorului Popescu, mentionand ca decizia a fost luata politic. (C.A.)