Inpolitics informeaza: Razbunare pe Boc? Lazaroiu face pulbere PDL si aduce omagii PSD
Declaratii de-a dreptul incendiare, luni seara, in direct la TV, ale unui varf de lance al actualei puteri in materie de comunicare, daca nu cumva comunicatorul-sef: Sebastian Lazaroiu. Decalaratii care fac pulbere PDL si ridica PSD, in schimb, pe un piedestal de neimaginat, cel putin pentru un simpatizant al regimului portocaliu. Luciditate? Mintea de pe urma? Razbunare?
Fostul ministrul al Muncii, sociologul Sebastian Lazaroiu, a facut luni seara, la emisiunea lui Ion Cristoiu de la B1TV, o afirmatie epocala, care va genera, probabil, multe discutii aprinse de aici incolo: in Romania, electoratul de dreapta a fost creat de PSD, partid de stanga, iar PDL, partid declarat de dreapta, nu e in stare nici pana azi macar sa il gestioneze.
"Guvernul Nastase a contribuit cel mai mult la aparitia electoratului de dreapta din Romania, intre 2001-2004" a spus Lazaroiu. "Guvernul Nastase a avut o abordare mai de dreapta, pentru ca ei au fost nevoiti sa ia niste masuri de reforma, trebuia sa inchida dosarele cu UE" a explicat el, adaugand: "Uitati-va la Tanasescu, ministrul Finantelor, o fi inscris in PSD, dar el, ca finantist, e centru-dreapta convins. Si daca te uiti cum au terminat ei mandatul in 2004, macro-economic vorbind, totul a fost "la linie", deficitul, datoria publica s.a.m.d., toti indicatorii. Atunci au fost si primii ani de crestere economica si s-a creat si acest electorat de dreapta, care vrea si altceva decat sa stea la mila statului. Vreau autonomie, individualitate, vrea sanse sa se dezvolte... Sigur ca, in timp, electoratul de dreapta s-a consolidat, iar criza l-a scos si mai mult la suprafata. Dar germenii s-au creat atunci, in guvernarea Nastase, care a si cazut de la putere tocmai din acest motiv" a punctat fostul ministru.
Lazaroiu a mai spus ca PDL, pe de alta parte, desi declarat de dreapta, este prea putin convingator pentru electoratul specific "iar potentialul acestuia e mult mai mare decat poate PDL sa capaciteze, e de peste 50%. PDL s-a erodat foarte mult la guvernare, si are multe bube pe care ar putea sa le evite".
Fostul ministru a explicat, in acest context, ca un motiv al eroziunii este coruptia din actualul regim, mai ales spagile de la Fisc, de la Garda de mediu, de la inspectia muncii etc, "iar lucrurile astea nu fac bine unui partid. Aia iti maninca capitalul de popularitate".
"Pe dreapta sunt foarte multi antreprenori, multi afaceristi care spun ca e mai rau decit pe vremea PSD, spun ca aia luau mai putin, te mai lasau sa respiri" a conchis Lazaroiu.