Donato Chiarini este succesorul lui Jonathan Scheele in functia de sef al misiunii Comisiei Europene la Bucuresti, acesta urmand sa-si preia atributiile dupa prezentarea scriso-rilor de acreditare, a declarat ieri un purtator de cuvant al Delegatiei CE in Romania. Chiarini vine in Romania in cursul acestei saptamani, insa pana in momentul in care va fi oficial seful reprezentantei, aceasta functie va fi ocupata de insarcinatul cu afaceri al delegatiei CE Onno Simons.
Jonathan Scheele si-a incheiat ieri mandatul de 5 ani in Romania.
Scheele precizeaza ca in cei 5 ani pe care i-a petrecut in Romania a urmarit si a sprijinit evolutia tarii catre o societate democratica, a urmarit pas cu pas progresele pe care le-a inregistrat, momentele de reflectie care au precedat relansarii viguroase si increderea cu care a pornit din nou la drumul nu tocmai usor care avea sa o duca la momentul aderarii.
"Sigur, drumul nu se incheie aici, ci mai degraba aici incepe. Sunt mandru ca am fost alaturi de tara dumneavoastra inca din 2001 pe drumul catre aceasta prima tinta si ca am fost martor la entuziasmul cu care poporul roman a inteles sa faca eforturile necesare pentru a intra cu demnitate in marea familie europeana si a-i impartasi valorile", se mai arata in mesajul lui Scheele.
El a urat poporului roman ca integrarea sa-i implineasca asteptarile legitime legate de pace si prosperitate. (C. Anghelache)